Ropogós bőrű sertéskaraj recept

Ropogós bőrű sertéskaraj
Ropogós bőrű sertéskaraj
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűségében nagyszerű vasárnapi ebéd, Gordon Ramsaytől.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Karamellizált almát kínáltam mellé. Ehhez a hámozatlan almacikkeket nádcukorban megforgattam, serpenyőben vajat habosítottam, és karamellizáltam benne a gyümölcsöt.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ropogós sertéskaraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskaraj bőrős felét beirdaljuk.
  2. A húsos felével felfelé letéve, vízszintesen félbevágjuk a húst (nem vágjuk át teljesen), és mintegy pillangószerűen kihajtjuk.
  3. Citromhéjjal megszórjuk, rárakosgatjuk a zsálya-, és petrezselyemleveleket, sózzuk-borsozzuk.
  4. Visszahajtjuk a kihajott részt és zsineggel csinos formára kötözzük a húst.
  5. A bőrős részt meglocsoljuk némi olívaolajjal, meghintjük sóval és belemasszírozzuk.
  6. Enyhén olajozott tepsire fektetjük a karajt, a bőrös oldalával felfelé.
  7. 220-230 fokra elpmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percre.
  8. Majd mérsékeljük a hőt 180 fokra, és így sütjük, kb. 60-90 percen át, míg puha nem lesz a hús.
  9. Tálalás/ szeletelés előtt negyed órán át pihentetjük a kívül ropogósra sült, belül puha husit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 25 767
elküldve: 5
receptkönyvben: 655
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2010-09-24 08:42

Kedves Petra! Én bár tudom, kitől vetted, de neked a receptednek neveztem el, és új hűtő és fagyó feltöltés lesz, veszek ilyen husit, és elkészítem, a'la Petra ajánlásával.Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia p, 2010-05-21 22:52

Kedves Petra!Valahogy mindíg visszatérek ehhez a recepthez.Most már el kell menteni,mert annyira különleges és mégis egyszerű.Üdv:Bogi

petra
Petra / petra p, 2010-05-21 20:49

Kephera,
nálam pedig éppen a citromhéj tette fel az i-re a pontot:-)

Kephera
Kephera p, 2010-05-21 20:10

A karaj továbbra sem áll nálam az első helyen, de ez a sült, ropogós bőr....hát ez valami csodálatos! Pláne, hogy zsenge malackarajból csináltam!
Szóval összességében véve nagyon finom volt, jó kis recept! Dilemmák eloszlatva. Egyvalami nem tetszett, és az a citromhéj. Valamiért nem tudtam passzintani a többi ízhez. De ez is csak ízlés kérdése.

Kephera
Kephera p, 2010-05-21 17:27

Komoly dilemmáim vannak a recepttel kapcsolatban, ennek ellenére persze, hogy bent van már a sütőben. Nos majd meglátjuk...

399