Rizskoch 3. recept

Rizskoch 3.
Rizskoch 3.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vendégeimnek ezt a nagyon könnyű és nem túl édes desszertet kínáltam a hétvégén.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ribizli lekvár

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rizsfelfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst enyhén sós vízben ¾-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejet hozzáadva puhára főzzük. (Ha szükséges adjunk hozzá kicsit több tejet.)
  2. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük a kifőtt rizsbe. Adjuk hozzá a habot, és lazán dolgozzuk össze a masszát.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük a rizst, és előmelegített sütőben, 180 °C-on légkeverésen kb. 30 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 361
elküldve: 2
receptkönyvben: 213
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty szo, 2011-01-15 12:04

Kedves Beácska!
iWiW klubunkban ajánlottuk a recepted!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!
NoSalty.hu csapata

210