Rizses csirke recept

Rizses csirke
Rizses csirke
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféleképp készítem a rizses csirkét, ez egy "klasszikus" változat.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizs, zöldséges rizses hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a megtisztított, megmosott és darabolt vöröshagymát, majd a fokhagymát és végül a felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzátesszük. Az egészet puhára pároljuk, majd felöntjük 3 dl vízzel.
  2. Megmossuk, megtisztítjuk a csirkecombot és a csirkemellfilét, és nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük a párolt zöldségekhez.
  3. Megmossuk a petrezselyemzöldet, apróra vágjuk, és a sóval, borssal, majorannával, chilivel beletesszük a csirkehúshoz, és lefedve körülbelül 1 óra alatt az egészet puhára főzzük.
  4. Beletesszük a rizst és a maradék vizet a csirkehúshoz, és puhára főzzük. (Közben szükség szerint megkavarjuk, esetleg a vizet nagyon szükség szerint pótoljuk.)
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 4 936
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

567