Resztelt csirkemáj 2. -gombával recept

Resztelt csirkemáj 2. -gombával
Resztelt csirkemáj 2. -gombával
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészülő fogás, melyet tetszés szerinti körettel tálaljunk.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás dinsztelt máj, resztelt máj gombásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat vizes tejben áztatjuk kb. fél óráig.
  2. A zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, végül a paradicsomot és a paprikát apróra vágva.
  3. Ha a zöldségek megpirultak, beletesszük a májat (darabolva), azzal is átforgatjuk.
  4. Rászórjuk a paprikát, majorannát, frissen darált borsot és a fokhagymát.
  5. 2 dl vizet öntünk hozzá, és készre főzzük.
  6. A tűzhelyről lehúzva belekeverjük a sót, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 880
elküldve: 1
receptkönyben: 233
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

Hozzászólások (4)

kh
khsze, 2011-03-23 16:01

Örülök,hogy jó lett....drága nagymamám mindig két dologra okított a májjal kapcsolatban:utólag sózzam és felhasználás előtt mindig áztassam tejben...talán ezért olyan finom..:-)

nmh
nmhsze, 2011-03-23 15:00

Férjem nem szerette ezt az ételt, én viszont nagyon, de nem tudtam elkészíteni. Ez alapján a recept alapján megcsináltam, és olyan isteni lett, hogy agyondícsérte a férjem is :) úgy látszik, hogy eddig az anyja nem jól csinálta. A gombát mondjuk én kihagytam, mert azt nem szeretem.

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
467