Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan recept

Kalória?
Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan
Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán ettem ezt az ételt, mert nem tudtam elkészíteni, de a barátnőm elmondta, hogy ő hogy szokta, és egyáltalán nem tűnt bonyolultnak és hosszadalmasnak, így megpróbáltam. A húsimádó férjemnek annyira ízlett, hogy azóta már többször elkészítettem. Nem tudok belőle eleget készíteni. Szerintem ez az adag 4 főre elég kéne, hogy legyen, de mi, ha ilyen van, akkor addig esszük, amíg el nem fogy reggel-délben-este. A 3 éves kisfiam is imádja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott káposzta - három lépés egyben, gyors rakott savanyú káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Azért készül el gyorsan ez az amúgy bonyolultnak tűnő étel, mivel a 3 különböző fázist egyszerre készítjük. Gyújtsuk be a sütőt (az előmelegítés miatt).
  2. A káposztát átmossuk, nem muszáj nagyon lecsöpögtetni, egyből mehet a tepsibe. Rakjunk alá kb. 1 dl vizet, így biztosan nem fog leragadni. Szórjuk meg őrölt köménnyel, borssal és pirospaprikával, kicsit keverjük meg, hogy eloszlassuk a fűszereket rajta. Babérlevél általában van a savanyított káposztában, én nem szoktam hozzá rakni, de ha valaki szereti ezt az ízt, akkor dugdosson bele 2-3 db levelet.
  3. Fedjük le alufóliával, és mehet a sütőbe 30 percre.
  4. Rakjuk fel a rizs vizét melegedni, az előírt rizsmennyiséghez kb. 4dl víz kell. Ezután vágjuk fel a vöröshagymát és a szalonnát kis kockákra, majd egyszerre pirítsuk üvegesre őket a kókuszzsíron (vagy olajon).
  5. Ha megpirult, öntsük rá a darált húst, és keverjük össze. Szórjunk a húsra pirospaprikát, valamint egy kis borsot. (Én sót nem szoktam rá rakni, mivel a kolozsvári elég sós, de ha valaki sósan étkezik, az rakjon rá sót is.) Keverjük össze, és hagyjuk, hogy fedő alatt a saját levében hadd puhuljon a hús. Néha keverjük meg.
  6. Ezalatt az idő alatt a vizünk is felforrt, öntsük bele a rizst, és lassú tűzön hagyjuk puhulni.
  7. Nem kell tökéletesen puhára főzni egyik összetevőt sem, mivel a végén még sütjük az összetevőket.
  8. Fél óra után vegyük ki a sütőből a káposztát. Felezzük meg. Terítsük el a tepsi alján az egyik felét.
  9. A húshoz keverjük hozzá a rizst, és 1 pohár 0,5 l-es tejfölt. Ezt a keveréket terítsük szét a tepsiben lévő savanyú káposztán, majd fedjük le a káposzta másik felével.
  10. A tetejére kanalazzuk rá a másik 0,5 l-es tejföl felét, kenjük szét egyenletesen, és tegyük vissza sülni 20 percet, hogy megpiruljon a tetején a tejföl.
  11. Tálaláskor adjuk hozzá a maradék tejfölt ízlés szerint.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 251
elküldve: 12
receptkönyben: 440
elkészítve: 33/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Marczali Hédi

Mióta szakács: 2011.02.18.
3 recept

Hozzászólások (16)

gabiti23
gabiti23 szo, 2015-04-25 15:05

Köszönöm a finom receptet nagyon de nagyon finom lett életem első rakot káposztámat neked köszönhetem és vendégeknek készült az ebednel mind elkelt a dicséretet neked köszönhetem.!!!

miklosi.julcsi
miklosi.julcsi cs, 2012-08-30 09:37

Elkészítettem, valami isteni! Egyszerű, gyors és nagyon finom. Eszerint a recept szerint fogom elkészíteni mindig.

bellerreni
bellerreni h, 2012-01-16 13:11

Nagyon köszönöm a receptet. Jó, hogy én a kezdő háziasszony egy ilyen bonyolultnak tűnő ételt is könnyedén el tudok készíteni :) Nagyon finom. Üdv: Reni

cslylla
cslylla szo, 2011-10-29 20:40

Köszi a receptet, tényleg gyors és egyszerű! és persze nagyon finom! :)

meszti
meszti k, 2011-03-15 10:06

Nagyjából mi is így készítjük, de mi teszünk bele egy szál kolbászt is, úgy még finomabb.
Én is bármikor tudnám enni, még a párom is felfal fél tepsivel egyszerre, pedig először meg sem akarta enni,mert ő ilyeneket nem eszik meg :)

nmh
Nagyné Marczali Hédi / nmh k, 2011-03-15 12:16

:) igen, az én párom is hasonlókat mondott az elején, de gondoltam, ha hús van benne, akkor ugyis megeszi, és igazam lett. Biztos finom a kolbásszal is, lehet kipróbálom legközelebb. Köszi a hozzászólást :D

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci k, 2011-03-15 08:14

Kedves Hédi!
Ismerem ezt az ételt,a családom egyik kedvence! Mindenkinek ajánlom,mert tényleg Isteni finom!
Úgy van,ahogy mondod! Nem lehet belőle eleget enni! üdv:Oné Anci

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: sWaddyWaddy
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
Ismeritek csokispörkölt-receptünk feltöltőjét, WaddyWaddy-t, vagyis Kamillát? Ha nem, akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Irányító típus vagy? Szereted, ha a kezed ügyében van minden? Még a mosógéped is a konyhába tervezted, hogy figyelhesd ruháid tisztulási folyamatát? Ez a cikk neked szól! (x)
15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából
15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából
Cukkini, padlizsán, patisszon, brokkoli és zöldbab - isteni zsenge választások. Készítsünk belőlük kalóriákban szegény, könnyű, nyári egytálételeket!
1291