r
Nosalty Logó

Rakott kínai kel bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bnézsu
Rakott kínai kel bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1479 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1659.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5918 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 2911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az extra szűz olívaolajon picit megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst, ügyelve arra, hogy picit levesesebb legyen. Befűszerezzük.
  2. Közben leveleire szedjük a kínai kelt, alaposan átmossuk. Előveszünk egy tepsit, nagyon vékonyan kikenjük zsiradékkal, -nálam ez is extra szűz olívaolaj volt-.
  3. Mikor megfő a hús, hozzáadjuk a nyers bulgurt (ezért volt fontos, hogy picit több víz legyen rajta).
  4. Majd kb. 5 perc múlva elzárjuk, hozzákeverjük a tejfölt, és elkezdjük rétegesen pakolni a tepsibe a kínai kelt, majd a húst. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és vékony paradicsom szeleteket vágunk.
  5. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9903
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kínai kel bulgurral
bnézsu 15 recept

Akciós volt a kínai kel, így nem lehetett otthagyni a boltban. Másnap ez sült ki belőle. Szerintem barna rizzsel, kuszkusszal, de talán még kölessel is szuper lenne. A családnak nagyon ízlett, nálunk rendszeres étel lesz az asztalon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!