r
Nosalty Logó

Puncstorta 9. - marcipános

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Puncstorta 9. - marcipános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    239.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3305.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 4635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 7 tojásfehérjét felverjük habnak 7 ek cukorral.
  2. Hozzaadjuk a 7 tojássárgát, a 7 ek lisztet, 2 mk sütőport, 2 ek napraforgó olajat. Óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformaban megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a puncsos pudingport felfőzzük a 3 dl tejben, kihűtjük.
  5. A 15 dkg margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, apránkent hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  6. A kihűlt piskótát félbevagjuk, betöltjük a puncspudingos krémmel. A torta tetejét megkenjük kajszilkevárral.
  7. A 20 dkg marcipánhoz adjuk a sárga átelfestéket, összegyúrjuk, egy 28 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle két frissen tartó fólia között. Ezt fektetjük a torta tetejére.
  8. A 10 dkg marcipánhoz adjuk a zöld ételfestéket, ezt is összegyúrjuk, kinyújtuk, mint az előbbit, és leveleket vágunk belőle. Ezekkel fedjük be a torta szélét körbe. Majd egy széles szalaggal körbekötjük. (A torta tetejét én szines virágokkal díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6892
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

4 éves kislányom nézte boldogan, amikor az ovis szülinapján meglátta ezt a tortát. Sokszor kapok tőle kis szedett virágcsokrokat, ez adta az ötletet, hogy most én készítsek neki egyet :).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!