Pogácsa Betty konyhájából recept

Pogácsa Betty konyhájából
Pogácsa Betty konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az egyik volt kolléganőmtől kaptam. Elég sok van belőle! Ha nem kell mind, le lehet fagyasztani, és kiengedés után is ugyanolyan, mintha most vettem volna ki a sütőből!!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én a sajtból hagyok néha a tetejére is egy kicsit, de ez változó, mikor hogy sikerül.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölös sajtos pogácsa, pogácsa, kelt trappista sajtos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben.
  2. A lisztet egy tálba helyezzük, hozzátesszük a reszelt trappista sajtot, a sót.
  3. Beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, a tojássárgákat, a tejfölt és végül az élesztőt.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-2 cm vastagra, kiszaggatjuk, és kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

doroveibetty

Mióta szakács: 2014.03.12.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1184