r
Nosalty Logó

Pizzás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vira
Pizzás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2333 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorral összekevert langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. Keverjük össze a liszteket, a sót és az oregánót, öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, és a vizet apránként adagolva gyúrjuk össze. (Vízből lehet, hogy kicsit többet vesz fel, lehet, hogy kicsit kevesebbet.) Amikor egynemű masszává összeáll, és már elválik a kezünktől, takarjuk le, és hagyjuk kelni egy órát.
  3. Ha megkelt a tészta, vágjuk négy egyenlő darabra. A darabokat egyesével nyújtsuk ki kb 2-3 mm vastag kerek lapokra. Mindegyik lapot kenjük meg egy-egy ek sűrített paradicsommal, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. Figyeljünk oda, hogy vékonyan kenjük a paradicsomot, és a lapok szélére ne kenjünk, különben ki fog folyni belőle.
  4. Palacsintaszerűen tekerjük föl mindegyik lapot. Legalább 10 percre tegyük hűtőbe a ’"palacsintákat", és gyújtsuk be a sütőt (180 fok vagy nagy láng).
  5. Ha kivettük a "palacsintákat" a hűtőből, hosszában vágjuk ketté mindegyiket, és a belső (réteges) felével fölfelé sodorjuk össze a feleket, majd hajtsuk össze koszorúba.
  6. A tetejét kenjük meg olajjal, és kb 20 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1226
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 11.

Ajánló

Uzsonnának, vacsorának ideális. Letakarva másnap reggelre is friss marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A koszorú készítéséről sógornőm talált fázisfotókat, igazából nem tudom, hol. Azon a képen kalács volt, kakakós, de ez sem számít. A lényeg az, hogy megláttam, és beleszerettem, azonnal azon kezdtem gondolkodni, hogyan fogom én megvalósítani. A végeredmény a régi kedvenc, új ruhában: pizza, kicsit másképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek