r
Nosalty Logó

Pizza kinguci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Pizza kinguci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12557.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    9491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a 2,5 dl vizet, olajat, megszórjuk sóval, és rugalmas tésztát gyúrunk, amíg a kezünktől el nem válik.
  2. Nem kelesztjük, hanem egyből kinyújtjuk, és a kivajazott-lisztezett, vagy sütőpapíros formába tesszük (én a gáztepsibe szoktam) úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Így kelesztjük 1 jó óráig.
  4. Közbe a parizert felkockázzuk, akárcsak a hagymát - ha teszünk bele - (bár a tetejére karikázva is jó). Majd a 2 dl vízzel az alapot megcsináljuk (ha idetesszük a hagymát, akkor azért azt pici olajon pirítsuk le a parizer előtt). Pici olajban lepirítjuk a parizert, majd felöntjük a vízzel, elkeverjük ezzel az alappal. Két perc alatt kész is.
  5. A megkelt tésztát - ha nem akarjuk, hogy vastag legyen - ha kisül, a peremén kívül jól nyomkodjuk le a kezünkkel. Ezután ráöntjük ezt a parizeres-alapot.
  6. Mehet a sütőbe 180 fokon, 30 percig sütjük, ezután kivesszük, megszórjuk a sajttal, majd még öt percre visszatesszük.
  7. Ha kész, én ezt kilenc fele szoktam vágni. Természetesen lehet bővíteni mindennel, amit a fantázia elbír.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2595
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Persze csináltam már ebédre is, csak akkor darált hússal pörköltösen. Tettem már rá gombát vagy kukoricát, szalámit, virslit. Mikor mi van otthon éppen. Mert ez mindig úgy készül, hogy húú de ennék egy pizzát :-). És a nosztalgia miatt is abból csinálom, ami épp van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Úgy ettem volna egy pizzát még húszas éveim elején, de pénz az nem volt rá. Édesanyámtól elkértem a pizzatészta receptjét, és megnéztem, mi van otthon. Így lett azóta, hogy sokszor megcsinálom hó végén, vagy csak úgy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!