Paradicsom felezve recept

Paradicsom felezve
Paradicsom felezve
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story nincs. Egyszerűen nagyon finom savanyúság...

A hozzávalók mennyisége változhat, attól függ, milyen nagyok a paradicsomok ill. az üvegek, kb. 15 db 6 dl-es üveg jött ki.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsom télire, hagymás paradicsomos savanyúság, ecetes paradicsom
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Megmossuk a paradicsomot, félbevágjuk.

  2. Minden üvegbe teszünk 1 karika hagymát, 1 cikk fokhagymát, 7-9 szem borsot, a paradicsomokat (vágott oldalukkal lefelé).

  3. Felforraljuk a vizet, sót, cukrot, ecetet.

  4. Ráöntjük a paradicsomokra.

  5. Nagyobb fazékba kevés vizet öntünk, beleállitjuk az üvegeket, és 10 percig forraljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 911
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

andi969

Mióta szakács: 2012.08.24.
6 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2014-09-08 10:57

Kedves andi969!
Nagyon szeretném kipróbálni a receptedet, de a "pohár", -mint mértékegység, -bocs., - de, nem tudom, mekkorát, hány dl-es jelent...
-(Bizonyára banya vagyok, de én a "bögrés" mérést sem szeretem)...
Kérlek, ha "még jársz erre", légy szíves írd meg dl-ben, nagyon köszönöm!

andi969
andi969 / andi969 Mon, 2014-09-15 10:16

Szia Zsuzsa!Gondolom,már elkéstem a válasszal,de egy ideje nem játam erre :) A pohár 2 dl,sima vizespohárral szoktam mérni,de ha kicsit több vagy kevesebb kerül bele az sem nagy baj,meg szoktam kóstolni kóstolni és még lehet rajta változtatni.Ha nagyon puha a paradicsom,vagy apró,nem kell félbevágni,mehet bele egészben is.Remélem,segitettem!

graszta
graszta Fri, 2013-09-06 17:56

Szia!

Szeretném elkészíteni, mert rengeteg paradicsomot kaptam.
Hány százalékos ecetet használtál az elkészítéshez?
Válaszod előre is köszönöm!

andi969
andi969 / andi969 Thu, 2013-09-12 12:15

9% os ecetet használtam.De meg szoktam kóstolni,mikor felforr...akkor még lehet izesiteni rajta.

ingyombingyom
ingyombingyom Sun, 2012-09-30 10:48

Szia andi 969, ez a saláta mennyire marad kemény? (Mondjuk mint a csalamádé?)
Nagyon tetszik, azért kérdem! Inygombingyom

andi969
andi969 / andi969 Sun, 2012-09-30 12:08

Hááát....kemény? Nehéz kérdés!A hagyma kemény benne,de a paradicsom finom ,puha.Leginkább a keményebb fajta paradicsomból készitem,hogy azért szét ne menjen,csak jó szaftos legyen.Ez nem csalamádé,nincs kevergetve és nem is kell megpuhulnia. Remélem segitettem :)

454