r
Nosalty Logó

Palacsinta alaprecept Mercedestől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Palacsinta alaprecept Mercedestől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk,elkeverjük benne a sót és a cukrot.
  2. Közepébe mélyedést készitünk, beleöntjük az olvasztott vajat, a 6 felvert tojást és 350 ml tejet, ha van robotgépünk azzal végezzük a műveletet, először a legkisebb fokozattal 3 percig, majd egyre nagyobb fokozattal további 2-3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
  3. Öntsük hozzá a maradék 4 dl tejet, keverjük még 1 percig ,egy szűrőn szűrjük át, majd egy konyharuhával letakarva 1 órát pihentessük.
  4. Egy palacsintasütőt mindig egy-két csepp olajjal kenjük ki (én kenőtollat használok).
  5. A felforrosított olajra tegyünk egy merőkanálnyi tésztát, majd a csuklónkkal körkörös mozdulatokkal oszlassuk el szépen, egyenletesen.
  6. Süssük meg mindkét oldalát, majd egy nagyobb tálra tegyük ki ,alaposan takarjuk le folpackal, míg az összes el nem készül. A megadott mennyiségből kb. 20-25 db palacsinta lesz.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 62571
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsinta alaprecept Mercedestől
Mercedes 302 recept

Nem ég le, nem szakad el, könnyű, finom, puha. Ennél tökéletesebb palacsinta számomra nem létezik. Ez a recept egy francia hölgy szakácskönyvéből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!