Pakora recept

Pakora
Pakora
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így - krumplit, hagymát, répát, paprikát, karfiolt, sütőtököt, stb. -, de ugyanígy akár húst vagy panírt (indiai friss sajt) is készíthetünk.
Érdemes arra figyelni, hogy nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk a zöldségeket; illetve hogy egyszerre egyfajtát süssünk, mert így egyszerre készülnek el.


hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A panírozáshoz

ajánlat

Rizssel, chapatival de mindenképp valamilyen chatnival érdemes megkóstolni.


receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsólisztet és a búzalisztet összekevertem a fűszerekkel és annyi hideg vizet adtam hozzá, hogy sűrűn folyó legyen.
    Kicsit pihentettem amíg megpucoltam, megmostam és feldaraboltam a zöldségeket: újkrumplit, karalábét, újhagymát, illetve csak megmostam a zsenge sárgarépát és petrezselymet.
  2. Az olajat feltettem melegedni, és amikor már jó forró volt, a zöldségeket belemártottam a tésztába, hagytam kicsit lecsepegni, és kisütöttem.
    Érdemes lassan beleengedni az olajba, hogy rögtön kérget kapjon, így nem sűlnek egybe a darabok.
  3. Miután megsültek, leitattam az olajat egy szalvétával.
    Forrón és frissen az igazi!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 330
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 cs, 2013-02-14 14:31

A pakora lényege a csicsriborsóliszt és a rizsliszt, a fűszerezést lehet variálni.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2010-06-27 22:40

Kedves Éva! Kattints rá a hozzávalóknál, és az alapanyagokhoz visz Téged, ott van leírás. (beszerzési forrás: Ázsia Bt, vagy hasonló ázsia boltok) Üdv: Mrs Smith

TomiStar
Bloemcake / TomiStar cs, 2010-02-18 23:53

Mi már többször megcsináltuk, nagyon finom, bármilyen zöldséggel! Én pl. imádom vastaghúsú zöldpaprikából.
A fűszerezést nem kell betű szerint betartani, a garam masala úgyis megadja az alapízt. A kurkuma helyett pl curryt, az aszatgyanta helyett pedig fokhagymát használtunk.
Nálam 10-ből 10 pont!

zederta
ze(n)derta / zederta p, 2010-02-19 14:14

szia TomiStar!
én is nagyon kedvelem ezt az étket. való igaz, hogy a fűszerezésben ki-ki nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Ancsi
Bloemcake / Ancsi sze, 2008-10-15 08:42

Szia!
A kérdésem az lenne, hogy nem kell előtte a zöldségeket megfőzni/párolni? Így attól félek, hogy kemények maradnak!

480