r
Nosalty Logó

Őszibarackos-almás csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Őszibarackos-almás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    525 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 1403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a hús mindkét oldalát megsózzuk, majd megszórjuk őrölt fekete borssal, gyömbérrel és egy csipet cayenne borssal.
  2. A nektarint és az almát vékony szeletekre vágjuk, majd félretesszük.
  3. Teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a csirkemell szeleteket készre sütjük, ügyelve arra, hogy a hús ne száradjon ki.
  4. A kisült hússzeleteket félretesszük, és lefedjük.
  5. A nektarint és az almát beleöntjük abba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, megszórjuk kb. 1 teáskanál fahéjjal és őrölt gyömbérrel, majd a kifacsart lime levével felöntjük, és kb. 15 percig főzzük közepes lángon.
  6. Miután a nektarin már elveszítette az állagát, az almás-barackos egyveleget tálba öntjük, és botmixerrel vagy turmixgépben leturmixoljuk.
  7. A húst felvágjuk, tálra szedjük, teszünk mellé az almás-barackos mártásból, és megszórjuk apróra vágott mentával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3907
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyókúrázom, és úgy gondoltam, meglepem magamat valami idény jellegű, finom és kalóriaszegény étellel, ami könnyen elkészíthető. A húst a cayenne bors és a gyömbér egzotikusan pikánssá teszi, az almás-barackos mártás pedig jó kiegészítője. Fogyókúrázók barna rizst adhatnak mellé köretként. Jó étvágyat kívánok! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!