r
Nosalty Logó

Omlós sertéspofa, ahogy én szeretem

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsolt1976
Omlós sertéspofa, ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    916 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    343.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3914 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5166 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5496 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 4310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    573 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pofahúsok tisztítása. Fontos, hogy a hártyákat és inakat alaposan el kell távolítani. Időigényes feladat, de szükséges, hogy puha legyen a végeredmény. Mindenképpen kellő türelemmel és éles késsel álljunk neki.
  2. A pofahúsok elősütése, kérgesítés. Miután alaposan sóztuk és borsoztuk a húsokat, kevés olívaolajon mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. Ha kész, félretesszük a húsokat.
  3. Egy nagy, vastag falú edényt használjunk, ami lefedhető és a sütőbe is tehető. A szalonnát apró kockára szeljük és elkezdjük pirítani, picivel később az apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát is hozzáadunk. Olívaolajat használjunk.
  4. A megtisztított sárga- és fehérrépa közül 1-1 db-ot nagyon apróra szelünk, és ezt is hozzáadjuk. A cél, hogy az apróra vágott zöldségek a végén sűrű szaftot adjanak.
  5. Só, bors, babérlevél és egy szál apróra vágott rozmaringot adjunk hozzá.
  6. A többi zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, zellerszár, fokhagyma) nagyobb darabokra szeljük, majd adjuk az edénybe. Pirítsuk le.
  7. Végül a gyöngyhagyma és az aprított konzerv paradicsom kerül bele.
  8. Ezután a félretett húsokat helyezzük az edénybe, lehetőleg, hogy a zöldséges ragu ellepje.
  9. Marha alaplé (kockából is jó), vörösbor és kevés balzsamecettel engedjük fel, hogy szinte ellepje. Kevés cukorral lehet a savasságot kompenzálni.
  10. 150 fokos előmelegített sütőbe rakjuk. Néhányszor keverjük meg, és 2-2,5 órát fedővel, majd 1 órát fedő nélkül süssük, pároljuk.
  11. A végén a hús omlós és szaftos lesz, a szaft szépen besűrűsödik.
  12. Krumplipürével szoktam találni. (Ha olasz lennék, polentával tenném.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 13737
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

A sertés semelyik másik része nem adja vissza ennek a ritka húsnak a textúráját, szaftosságát. Inspiráció a recepthez az olasz osso bucco étel, de kicsit a saját ízlésemre alakítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek