Omlós párizsi diós rudak recept

Omlós párizsi diós rudak
Omlós párizsi diós rudak
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre, el is készítettem annyi eltéréssel az eredeti recepttől, hogy én mogyoró helyett diót használtam.  Jól záródó dobozban, pergament papír között akár 3-4 hétig is eláll ez a finom aprósütemény.  Ebből az adagból nekem 32 aprósüteményem lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A habcsókmasszához:

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos diós, diós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a diót elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel. A tojást és a tojássárgáját elkavarjuk, majd a cukros-diós keverékhez adjuk. A kézi mixerrel eldolgozzuk, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tésztát kevés cukorral megszórt munkalapon kb. 25x22 cm nagyságúra és ½ cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A habcsókmasszához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a végén a citromlevet. A masszát egyenletesen a tésztára simítjuk.
  4. Késsel kb. 6x2 cm rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1803 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405