Olasz citromtorta recept

Olasz citromtorta
Olasz citromtorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok és a Férjem kedvenc citromtortája. :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Habcsók

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

toszkán citromtorta, habos citromkrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat a lisztet, reszelt hideg vajat, cukrot, sót, reszelt citromhéjat gyorsan összegyúrjuk. Egy 25 cm-es csatos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy csinálunk neki egy kb. 4 cm-es peremet, majd sütjük 20 percig 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet.
  2. A krémhez a tojásokat, citromlevet, citromhéjat, sót, cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport jól összekeverjük. Ráöntjük a megsült tésztára, és újabb 20 percig sütjük közepes lángon.
  3. A habcsókhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd lassan hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjéhez, és tovább verjük, amíg kemény fényes habot nem kapunk. Kis habcsókkúpokat helyezünk a készre sütött tortára, és visszatoljuk a sütőbe.
  4. A sütőt grill fokozatra állítjuk, és 160 fokon 10-15 perc alatt rászárítjuk a habcsókot.
  5. Szeletelés előtt érdemes legalább 1 órát hűtőben tárolni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 11 538
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MSEstyle

Mióta szakács: 2013.07.18.
11 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

709