r
Nosalty Logó

Nutellás kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Nutellás kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 807 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 807 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. 2 dl tejet felmelegítünk. Hozzáadunk 2 teáskanál cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk megkelni.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot a tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel (szobahőmérsékletű legyen) összedolgozzuk a tésztát. Sűrű nokedli keménységű legyen. Ha jól összeállt, hozzáadunk a felolvasztott margarinból 4 evőkanállal. Hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal. A nutellát kicsit megolvasztjuk. Én mikróban szoktam. Megkenjük a tésztát a nutellával, majd megszórjuk a kakaóporral. Feltekerjük. 1 cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk kelni még 10-15 percig, aztán megsütjük.
  4. Amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felforrósítjuk. Meglocsoljuk vele a csigákat. Még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5959
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 02.

Ajánló

Ajánlom gazdag leves mellé ebédre vagy csak édesség formájában is :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás kakaós csiga
Nyuszikutya 51 recept

A történet úgy indult, hogy kakaós csigát készültem sütni. Későn vettem észre, hogy kevés kakaó van itthon. Mivel a nutella nálunk nagy kedvenc, gondoltam, egy nutellás alapon elég lesz a kevés kakaó is. A nutella sütés közben ropogósra sül, finom csiga lett belőle, és azóta csak így készítem a család nagy örömére.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!