r
Nosalty Logó

Nem skót krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nem skót krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2295 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 3 részre osztjuk.
  2. Vékonyra sodorjuk, és tepsi hátán sütjük a lapokat.
  3. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
  4. A 3 tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A 3 tojás sárgáját elkeverjük a csoksi pudingporral és kevés tejjel csomómentesre.
  6. A többi tejet feltesszük főni. Belekeverjük a masszát, és állandó keverés mellett besűrítjük.
  7. A felvert habot a sűrű krémbe tesszük, és kicsit felfőzzük.
  8. A krémmel töltjük a lapokat.
  9. Tetejére olvasztott csokit teszünk.
  10. Legalább egy napig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24330
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Ajánló

Kiváló könnyű süti, nem túl édes, bátran lehet fogyasztani. Igazi tányéros, vendégkínáló desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Kisalföld című lap Gasztromagazinjában találtam erre a finom, olcsó süteményreceptre. Nagyon rövid idő alatt és nagyon könnyen elkészíthető. Valóban nem "skót krémes," hiszen nagyon sok ugyan benne a krém, vigyázni kell a felvágásnál.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!