r
Nosalty Logó

Nektarinos jégkrémtorta mogyorógrillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Nektarinos jégkrémtorta mogyorógrillázzsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 2516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 2516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 °C -ra előmelegítjük, egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk.
  2. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárgáját a vajas csokoládét, végül beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet is. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

Krém

  1. A nektarint meghámozzuk és kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a citromlével. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk a jégkrémmel. Ha szükséges mézzel édesíthetjük.
  2. A piskóta köré tegyünk tortakarikát és simítsuk rá a krémet, szórjuk meg mogyorógrillázzsal és tegyük a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Díszítés

  1. A díszítéshez, egy lábosban a karamellizáljuk meg a cukrot, adjuk hozzá a lágy vajat, majd forgassuk össze a mogyoróval. Az egészet simítsuk egy olajjal vékonyan bekent alufóliára, majd ha teljesen kihűlt éles késsel vagdaljuk apróra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 386
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nektarinos jégkrémtorta mogyorógrillázzsal
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.

Lakos Benedek

További cikkek