Egy habkönnyű desszert.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük.
300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével. A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. ½ percig főzzük.
Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk.
A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel.
A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük.
300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével. A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. ½ percig főzzük.
Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk.
A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel.
A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!