Narancsos-diós-csokis bonbon recept

Narancsos-diós-csokis bonbon
Narancsos-diós-csokis bonbon
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezerszer elszidott drága Vilmosom elviselhetetlen kamasz-szokásainak - hogy ti. folyton finnyáskodik az étellel - néha hasznát is látom. Csak úgy hajlandó ugyanis megenni a narancsot, ha azon egyetlen mákszemnyi fehér héj sem marad. Halálos türelemmel képes megtisztítani a narancsot a cél érdekében.
Megkértem, nem pucolná-e meg a narancsot ehhez a finom kis csemegéhez áldott türelmével. Lelkesen segített, az eredmény hibátlan lett, sőt, a diót is ő darálta. Dicséret illeti! Igaz a bonbonokat is javarészt ő falta!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégeink kínálására. Sokáig eláll.
Citromból is készíthető, akkor a 100 %-os citromléhez cukrot is adunk, ízlés szerint.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Csokiba mártott diós narancs-zselé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy narancs héját a narancsléhez reszeljük.
  2. A fehér héjától is megtisztított narancsgerezdeket peremes tepsibe lazán egymás mellé fektetjük.
  3. 2-3 órán át szikkadni hagyjuk, majd megfordítjuk a szeleteket és még 2 órán át szikkadni hagyjuk.
  4. A reszelt narancshéjjal dúsított narancsléhez hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad.
  5. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a diót, majd a narancsgerezdekre terítjük.
  6. Hűlni hagyjuk, míg megdermed.
  7. Kockákra vágjuk és a kockákat a felolvasztott, langyosra hűtött tortabevonóba mártogatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 418
elküldve: 2
receptkönyvben: 414
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee v, 2013-12-08 17:44

Nekem sajnos nagyon rossz ízű lett a zselatintól, pedig tartottam a mennyiséget. :(

lizabennet
lizabennet cs, 2011-12-01 15:54

Kedves Ildikó, mit jelent az hogy szikkadni hagyjuk a narancsszeleteket? Be kell kapcsolni a sutot es abban kell szikkasztani vagy egyszeruen hagyjuk szaradni a narancsot? Köszönöm

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó cs, 2011-12-01 22:30

egyszerűen hagyjuk száradni a narancsot a meleg lakásban, Liza! Persze a sütőbe is teheted, 50 fokra légkeveréssel, akkor gyorsabb a szikkadás, figyelj rá!

Üdv: Ildikó

Csepke72
Csepke72 h, 2011-11-21 14:13

Kedves Ildikó!
Ez a recept egyszerűen mennyei! Nálunk az idén már nem lesz szaloncukor, hanem ilyen csodás finomságokat fogok készíteni helyette, mint amilyennel Te megajándékoztál bennünket. Köszönöm! Üdv. Csepke

514