r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Narancsos csokoládétorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    495.3 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9310.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    2409 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3790 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cukor
    622 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző este célszerű a krémet és a piskótát is elkészíteni, és az összeállításig hűtőben tartani. A piskótával sokkal könnyebb bánni, ha kicsit hűtőben állt. Frissen felvágva, morzsálódik és nagyon lágy.
  2. Krémhez a tejszínt egy lábosban lassú tűzön felmelegítjük, a csokoládét beletördeljük. Folyamatos kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, de ne forrjon fel! Félretesszük, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
  3. Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot és a narancs héját habverővel fehéredésig verjük. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet és a narancsok levét is hozzáöntjük. A végén beleforgatjuk a csipet sóval felvert fehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába készre sütjük, sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ez is mehet a hűtőbe.
  4. A csokoládés tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálókkal. (A csokoládé és a tejszín minőségétől függ, hogy a krém a hűtőből kivéve, betonkemény lesz-e vagy lágy, és könnyen felverhető. Nekem kellett bele az 5 habfixáló.)
  5. A marcipánt vagy a fondant porcukros felületen kinyújtjuk (ne sajnáljuk a porcukrot, mert nagyon könnyen leragad!). Akkora kell, ami pont ráfér a piskótára.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Az első lapra jöhet a marcipán, majd a krém, megint piskóta-marcipán-krém, majd a harmadik piskótalap. Az oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel, és tetszés szerint díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát még hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3227
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Ezt a krémet nagyon sok tortához lehet felhasználni. De lehet pl. kávés fehér csokis krémet is készíteni, ha  fehér csokit használok és 1-2 tk instant kávéport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem születésnapjára készült, és bár régóta sütögetek, de most először sikerült tökéletesen egyformára, és 3 részre vágnom a piskótát, most először volt pont elég a krém...ritka pillanat :D.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek