r
Nosalty Logó

Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Muhammara, a szír diós sültpaprikakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    662 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    8807 micro
  • β-crypt
    2412 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 1739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    423 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 160 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd 250°C-os sütőben 15-20 perc alatt meggrillezzük. Akkor lesz jó, ha mindenhol feketére sül a héja. Közben a diót lepirítjuk serpenyőben, vagy sütőtálba is tehetjük, és süthetjük a paprika mellé betolva 5-6 percet.
  2. Az kész sültpaprikákat egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni (hűlni), ezt követően könnyedén le tudjuk húzni a szenes héját.
  3. A diót és a sós krékert késes aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a megpucolt sült paprikát és a többi hozzávalót. Enyhén darabos állagura turmixoljuk az egészet.
  4. Tálaláskor megszórjuk dióval és petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és egy kevés gránátalmasziruppal. Friss zöldségekkel vagy pitával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 14790
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 27.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek

A muhammara egy gazdag, diós-paprikás, közel-keleti mártogatós, ami egyszerre sós és édes, enyhén füstös, és kellően fűszeres. Akik ismerik a spanyol romesco-szószt, azok annak egy távolabbi rokonát fedezhetik fel benne. Ezt a muhammara-receptet szuperkönnyű elkészíteni, és nagyon változatosan fogyasztható: friss idényzöldségekkel vagy langyos pitával mártogatva, szendvicsre kenve, sőt, grillezett csirke vagy hal tetejére kanalazva is kínálhatjuk. Tálalhatjuk akár egy mezze-tál részeként, már maga a látvány is önmagáért fog beszélni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek