Menzás hús meggymártással recept

1 adag
933
kcal
Menzás hús meggymártással
Menzás hús meggymártással
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzán ez volt a kedvencem, de eddig csak álmodoztam róla, most viszont el is készítettem! Már az első falat után visszaköszöntek a régi ízek!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

"Menzás"meggymártásos hús, sült hús pirított darával és meggyel, sertéssült meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk.
  2. A darához egy vastag aljú edényben 4 kanál olajat melegítünk. Beleöntjük a darát, megsózzuk, és folyamatosan kevergetjük. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Amikor már kapott egy kis színt, ez kb. 8-10 perc, akkor felöntjük két bögre hideg vízzel. Még 6-7 percig kevergetjük, lezárjuk, és a fedőt rátéve állni hagyjuk. Tehetünk rá még egy konyharuhát is. Időnként átkeverjük, hogy szétessen morzsáira.
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és margarin-olaj keverékében serpenyőben kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 407
elküldve: 10
receptkönyben: 307
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

Hozzászólások (8)

timeart
timeartk, 2012-02-14 21:24

Mindenkinél darával volt? Nálunk zsemlemorzsával. Imádtam.

fzizu
fzizucs, 2012-01-26 23:08

Volt egy ilyen gyanúm,hogy ez sokunk kedvence volt!:)

Tuvia13
Tuvia13cs, 2012-01-26 21:08

hogy én ezt mennyire szerettem régen! bár az is jó volt, amikor paradicsommártást adtak a husihoz :D

szteri
szterics, 2012-01-26 15:36

Nekem is ez volt a kedvencem a menzan. Ahogy Timancs is irja, jo gombocos daraval!!! A recepted elmentve, a hetvegen meg is fözöm :))))))))))

Timancs
Timancscs, 2012-01-26 14:58

Ó...engem is utolértek az emlékek!!!
Egyszerűen imádtam!
Húsleves volt az első fogás, majd a főtt hússal tálalták a pirított darát meggymártással! Minél "gombócosabb" volt a dara, annál jobban faltuk!
Biz' Isten én is elkészítem!

933