Menzás hús meggymártással recept

1 adag
933
kcal
Menzás hús meggymártással
Menzás hús meggymártással
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzán ez volt a kedvencem, de eddig csak álmodoztam róla, most viszont el is készítettem! Már az első falat után visszaköszöntek a régi ízek!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

"Menzás"meggymártásos hús, sült hús pirított darával és meggyel, sertéssült meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk.
  2. A darához egy vastag aljú edényben 4 kanál olajat melegítünk. Beleöntjük a darát, megsózzuk, és folyamatosan kevergetjük. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Amikor már kapott egy kis színt, ez kb. 8-10 perc, akkor felöntjük két bögre hideg vízzel. Még 6-7 percig kevergetjük, lezárjuk, és a fedőt rátéve állni hagyjuk. Tehetünk rá még egy konyharuhát is. Időnként átkeverjük, hogy szétessen morzsáira.
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és margarin-olaj keverékében serpenyőben kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 718
elküldve: 10
receptkönyben: 304
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
65 recept

Hozzászólások (8)

timeart
timeartk, 2012-02-14 21:24

Mindenkinél darával volt? Nálunk zsemlemorzsával. Imádtam.

fzizu
fzizucs, 2012-01-26 23:08

Volt egy ilyen gyanúm,hogy ez sokunk kedvence volt!:)

Tuvia13
Tuvia13cs, 2012-01-26 21:08

hogy én ezt mennyire szerettem régen! bár az is jó volt, amikor paradicsommártást adtak a husihoz :D

szteri
szterics, 2012-01-26 15:36

Nekem is ez volt a kedvencem a menzan. Ahogy Timancs is irja, jo gombocos daraval!!! A recepted elmentve, a hetvegen meg is fözöm :))))))))))

Timancs
Timancscs, 2012-01-26 14:58

Ó...engem is utolértek az emlékek!!!
Egyszerűen imádtam!
Húsleves volt az első fogás, majd a főtt hússal tálalták a pirított darát meggymártással! Minél "gombócosabb" volt a dara, annál jobban faltuk!
Biz' Isten én is elkészítem!

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
933