r
Nosalty Logó

Menzás hús meggymártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Menzás hús meggymártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

Összesen 3671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3103.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk.
  2. A darához egy vastag aljú edényben 4 kanál olajat melegítünk. Beleöntjük a darát, megsózzuk, és folyamatosan kevergetjük. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Amikor már kapott egy kis színt, ez kb. 8-10 perc, akkor felöntjük két bögre hideg vízzel. Még 6-7 percig kevergetjük, lezárjuk, és a fedőt rátéve állni hagyjuk. Tehetünk rá még egy konyharuhát is. Időnként átkeverjük, hogy szétessen morzsáira.
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és margarin-olaj keverékében serpenyőben kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 384
  • Tegnapi nézettség: 82
  • 7 napos nézettség: 667
  • Össznézettség: 245834
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A menzán ez volt a kedvencem, de eddig csak álmodoztam róla, most viszont el is készítettem! Már az első falat után visszaköszöntek a régi ízek!

Hozzávalók

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!