Menzás hús meggymártással recept

Kalória?
Menzás hús meggymártással
Menzás hús meggymártással
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzán ez volt a kedvencem, de eddig csak álmodoztam róla, most viszont el is készítettem! Már az első falat után visszaköszöntek a régi ízek!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A darához

A meggymártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

"Menzás"meggymártásos hús, sült hús pirított darával és meggyel, sertéssült meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk.
  2. A darához egy vastag aljú edényben 4 kanál olajat melegítünk. Beleöntjük a darát, megsózzuk, és folyamatosan kevergetjük. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Amikor már kapott egy kis színt, ez kb. 8-10 perc, akkor felöntjük két bögre hideg vízzel. Még 6-7 percig kevergetjük, lezárjuk, és a fedőt rátéve állni hagyjuk. Tehetünk rá még egy konyharuhát is. Időnként átkeverjük, hogy szétessen morzsáira.
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és margarin-olaj keverékében serpenyőben kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 225
elküldve: 11
receptkönyben: 333
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

Hozzászólások (13)

b-n
b-n h, 2015-07-27 13:20

Toplistás! Ha lenne étel botox ez lenne az egyik! :)

lindatolli
lindatolli k, 2015-01-27 17:16

Nagyon nagyon fantasztikus lett!! :)
Ismét gyereknek éreztem magam, hisz utoljàra àltalànos iskolàban ettem ilyet.
Meggybefôtt helyett tropical gyümölcs konzervet hasznàltam mert csak ez volt otthon.
1 evôkanàl kotànyi forralt bor fûszerrel, 1 kiskanàl cukorral es plussz egy kiskanàl fahéjjal izesitettem.
A husit meg inkàbb daràlt formàban vettem és a megadott mennyiségû vajas olajban addig piritottam míg az összes leve elfôtt és kissé aranybarna lett.
Mindezt azért mer mikor kicsi voltam nem szerettem a hùst harapni vagy késsel villaval enni.. Ezzel a mòdszerrel csak egy kanàl kell :)
A dara is tökéletes lett!! Legközelebb màsfélszer ennyi gyümölcsszòszt csinàlok.
Köszönjük a receptet!!!

fzizu
fzizu / fzizu cs, 2015-01-29 23:19

Örülök a visszajelzésnek!Köszönöm!Jók az ötleteid is!Én még almamártással is el tudom képzelni! :)

timeart
timeart k, 2012-02-14 22:24

Mindenkinél darával volt? Nálunk zsemlemorzsával. Imádtam.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 cs, 2012-01-26 22:08

hogy én ezt mennyire szerettem régen! bár az is jó volt, amikor paradicsommártást adtak a husihoz :D

szteri
szteri / szteri cs, 2012-01-26 16:36

Nekem is ez volt a kedvencem a menzan. Ahogy Timancs is irja, jo gombocos daraval!!! A recepted elmentve, a hetvegen meg is fözöm :))))))))))

Timancs
Timancs cs, 2012-01-26 15:58

Ó...engem is utolértek az emlékek!!!
Egyszerűen imádtam!
Húsleves volt az első fogás, majd a főtt hússal tálalták a pirított darát meggymártással! Minél "gombócosabb" volt a dara, annál jobban faltuk!
Biz' Isten én is elkészítem!

916