r
Nosalty Logó

Mascarponés charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mascarponés charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.3 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb. 15 percig.
  4. A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Piskótalap

  1. Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc.
  2. A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingporból, tejből, cukorból a tasak leírása alapján pudingot főzünk.
  2. A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.

Barackzselé

  1. A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb. 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
  2. Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk a tortát, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
  3. Ezután körberakjuk a piskótaszeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha kissé megdermedt, ráöntjük a barackzselét, és hidegre tesszük a teljes dermedésig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 x 35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 14085
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés charlotte-torta
Katharosz 499 recept

Kicsit macerásnak tűnhet az elkészítése, de mindenképpen megéri kipróbálni ezt a finom desszertet.

Hozzávalók

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek