Marokkói marharagu recept

Marokkói marharagu
Marokkói marharagu
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Fakanál honlapján találtam ezt a receptet, és azonnal az anno Franciaországban elfogyasztott finom kuszkuszos ételek jutottak eszembe.


hozzávalók / 6 adag

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 közepes db sárgarépa
  • 2 nagy db cukkini
  • 4 közepes db paradicsom
  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 4 dkg sűrített paradicsom
  • 2 ek petrezselyem (finomra vágott)
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 l zöldség alaplé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 ek napraforgó olaj

ajánlat

Kuszkusszal tálaljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Marhahús helyett csirkéből is el lehet készíteni.
Az étel mediterrán jellege és a kuszkusz miatt egy kis menta hozzáadása a végén még autentikusabbá teszi az ételt.

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Marokkói marha-csicseriborsó egytál, Cukkínis-paradicsomos marharagu, Marokkói marharagu csicseriborsóval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyon vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk.
  2. Ezután lisztben megforgatjuk őket és olajban gyorsan megsütjük mindkét oldalukat.
  3. 2-3 sárgarépát, 2 paradicsomot és a hagymát robotgépben pürésítjük, majd ezt a keveréket egy evőkanál olaj hozzáadása után néhány percig kis lángon főzzük, aztán paprikával fűszerezzük.
  4. Nagy lábasba tesszük a hússzeleteket és felöntjük a paradicsompürével elkevert zöldséglevessel.
  5. Az edényt lefedjük és fél óráig főzzük a húst.
  6. Utána fokozatosan hozzáadjuk a zöldségeket: először a csicseriborsót, a vékony karikákra vágott répát és az apróra vágott hagymát, pár perc múlva a pürésített zöldségeket, a cukkínit és a kockára vágott paradicsomot. Innentől már csak pár percig főzzük. (Különben a paradicsom és a cukkíni nagyon szétfő.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 159
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Loukoumades

Mióta szakács: 2009.10.15.
7 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

743