Marhahúsos pásztorpite recept

Marhahúsos pásztorpite
Marhahúsos pásztorpite
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többek közt az angolok egyik legendás étele a pásztorpite -igaz eredetileg bárányhúsból készül-, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. Ezzel a recepttel otthon te is bátran nekiállhatsz!

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg darált marhahús
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 500 ml alaplé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 ek olívaolaj
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • 40 dkg burgonyapüré

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós pite, húsos lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott répát is.
  2. Ezek után jöhet a darált marhahús, de ha az igazi angol verzióra vágyunk, akkor használjunk bárányhúst! Süssük össze a zöldségekkel, aztán locsoljuk meg worcestershire-szósszal, és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is, amit jól keverjünk el.
  3. Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt 45 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben levehetjük már a fedőt.
  4. A legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.
  5. Egy mély tálba kanalazzuk bele a húsos alapot, aminek a tetejére tegyünk burgonyapürét, amit egy villával szépen rendezzünk úgy el, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.
  6. Az egész mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig süssük, vagy addig, amíg picit el nem kezd sülni a burgonyapüré teteje. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 390
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
628 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316