Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos pásztorpite

Marhahúsos pásztorpite
Marhahúsos pásztorpite
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többek közt az angolok egyik legendás étele a pásztorpite -igaz eredetileg bárányhúsból készül-, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. Ezzel a recepttel otthon te is bátran nekiállhatsz!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós pite, húsos lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott répát is.
  2. Ezek után jöhet a darált marhahús, de ha az igazi angol verzióra vágyunk, akkor használjunk bárányhúst! Süssük össze a zöldségekkel, aztán locsoljuk meg worcestershire-szósszal, és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is, amit jól keverjünk el.
  3. Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt 45 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben levehetjük már a fedőt.
  4. A legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.
  5. Egy mély tálba kanalazzuk bele a húsos alapot, aminek a tetejére tegyünk burgonyapürét, amit egy villával szépen rendezzünk úgy el, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.
  6. Az egész mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig süssük, vagy addig, amíg picit el nem kezd sülni a burgonyapüré teteje. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 732
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
685 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316
darált marhahús 30 dkg
sárgarépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
worcestershire-szósz 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
alaplé 500 ml
zöldborsó 15 dkg
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
burgonyapüré 40 dkg