r
Nosalty Logó

Mandulamorzsás-barackos kelt lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulamorzsás-barackos kelt lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A morzsához

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A morzsához

Összesen 2556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kelt tésztához

A morzsához

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A morzsához

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe. Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
  2. Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, a vajat, a tojást, a sót, a cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk.
  4. Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
  5. A barackokat vékony szeletekre vágjuk, és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
  6. A 75 g lisztet, a darált mandulát és a vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
  7. Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre, és kelesszük kb. 20-25 percig.
  8. Előmelegített sütőben süssük aranybarnulásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6008
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban valami könnyű, gyümölcsös, kelt tésztás édességre vágytam. Kivételesen most nem a gasztroblogok és honlapok között lapozgattam a tökéletes recept megtalálásának reményében, hanem a nagy kenyérsütős könyvünkben keresgéltem. Meg is leltem a hőn áhítottat, ami amellett, hogy nagyon finom, pikk-pakk összedobható...már ha az embernek akad kenyérsütő gépe otthon (bár szerintem a kézi módszer sem nehezít túlságosan a dolgon).

Hozzávalók

A kelt tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!