Mákos krémes recept

Mákos krémes
Mákos krémes
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 8 adag

Gyúrt tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • fél cs sütőpor

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • a liszt helyett 15 dkg darált mák

Krémhez:

A tetejére:

  • 9 dkg tej tortabevonó
  • 3 ek olaj                        

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos piskótás pudingkrémes süti, krémes süti mákosan, pudingos-mákos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  2. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
  3. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
  4. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
  6. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
  7. Tetejére csokimáz kerül, amihez a tortabevonót megolvasztjuk gőz felett és teszünk bele olajat. Csomómentesre elkeverjük és a lapra kenjük. A tetejére kevés fehércsokit lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kaphatunk.
  8. tepsi mérete 33x24
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 401
elküldve: 35
receptkönyben: 447
elkészítve: 9/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

Hozzászólások (14)

Kacy
Kacyp, 2013-01-25 16:59

Hát...ez valami tökéletes lett és már most megpuhult. Gondolom, hogy azért , mert így a picit nagyobb tepsi miatt még vékonyabbra kellett nyújtanom a lapokat...
Én annyit változtattam, hogy a piskótát 7 tojásból készítettem és 20 dkg mákkal... A krémet vajjal szoktam kikeverni, most is így csináltam, 20 dkg -ot tettem bele... Fantasztikusan finom lett, a tészta hajszál vékony a tetején és az alján, a piskóta része majd elrepül olyan könnyű, ha nem tudnám azt hinném az is valami krém benne......
..........úgyhogy beveszem a tökéletes családi receptek közé és köszönöm, hogy megosztottad velünk...
Üdv. Katka

Kacy
Kacyp, 2013-01-25 11:51

Köszi a gyors választ, épp az imént vittem ki a teraszra... :) Szerintem én nagyobb tepsiben sütöttem, mert vékonyabb lett, mint a Tiéd, de ettől függetlenül valami istenien rugalmas , szép lett az alsó lap a mákos piskótával...Finom a krém is, a kétféle csoki rajta, eleve csak jó lehet... Este talán már vágható... :)))

Kacy
Kacycs, 2013-01-24 15:37

Szia Bernadett !
Rég nem volt bejegyzés a sütiddel kapcsolatban, én most találtam rá és szeretném holnap megsütni... Nem tudom azonban, hogy azonnal vágható -e, vagy csak másnap, mert attól tenném függővé mikorra tervezzem az elkészítését...
Üdvözlettel Katka

berbetti
berbettics, 2013-01-24 21:04

Szia! A sütit célszerű egy éjszakára pihentetni és másnap szeletelni.
Sok sikert!!

Boboj
Bobojszo, 2012-08-18 14:48

Készen, van, és gyönyörű!!!! A tetejére rakott gyúrt tészta lap miatt még várok egy kicsit ami a felvágást illeti, de biztosan finom lesz! A krém már bizonyítottan isteni, családom férfitagjai elől alig tudtam megmenteni annyit, hogy a sütibe is jusson rendesen... :):):)
Köszönöm a receptet!

berbetti
berbettiszo, 2012-08-18 22:24

Gratulálok,még izgultam is egy kicsit,hogy tényleg sikert arathass vele! Nem a magam fényezése miatt,hogy azt várjam megdicsérd a receptet,hanem hogy a férjed felé irányuló szereteted át tudd adni a sütin keresztül. Szerintem ez a lényeg,hogy akinek készíted tudja mennyi minden előzi meg azt a pár percet ami alatt a sütit két harapással elfogyasztja valaki.
Köszi a visszajelzést!

borsolyka
borsolykaszo, 2012-08-18 08:29

Kedves Bernadett.
Szeretném elkészíteni a férjem születésnapjára, mert imádja a mákosat és igazán finom lehet.
Azonban nem tudom mekkora tepsiben kell sütni, ezért szeretném megtudni a tepsi méretét.
Előre is köszönöm.
Üdv borsi

berbetti
berbettiszo, 2012-08-18 11:36

Gyorsan megmértem és javítom is a receptet, mert ez kimaradt és igen fontos tényező!
Tepsi méret 33x24
Remélem sikerülni fog sok sikert hozzá!
Üdv: Betti

Boboj
Bobojszo, 2012-08-18 07:15

A férjem imádja a mákos sütiket, így hát akcióba lendültem. Tudósítok a végeredményről :)

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2012-08-17 08:59

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

éva juhász
éva juhászcs, 2012-08-16 07:57

Szia!
Köszönöm a receptet, biztos nagyon finom.Kifogom próbálni!
Szép napot!
Évi baba

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!