Mákos krémes recept

Mákos krémes
Mákos krémes
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 8 adag

Gyúrt tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • fél cs sütőpor

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • a liszt helyett 15 dkg darált mák

Krémhez:

A tetejére:

  • 9 dkg tej tortabevonó
  • 3 ek olaj                        

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos piskótás pudingkrémes süti, krémes süti mákosan, pudingos-mákos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  2. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
  3. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
  4. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
  6. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
  7. Tetejére csokimáz kerül, amihez a tortabevonót megolvasztjuk gőz felett és teszünk bele olajat. Csomómentesre elkeverjük és a lapra kenjük. A tetejére kevés fehércsokit lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kaphatunk.
  8. tepsi mérete 33x24
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 437
elküldve: 35
receptkönyben: 447
elkészítve: 9/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

Hozzászólások (14)

Kacy
Kacyp, 2013-01-25 16:59

Hát...ez valami tökéletes lett és már most megpuhult. Gondolom, hogy azért , mert így a picit nagyobb tepsi miatt még vékonyabbra kellett nyújtanom a lapokat...
Én annyit változtattam, hogy a piskótát 7 tojásból készítettem és 20 dkg mákkal... A krémet vajjal szoktam kikeverni, most is így csináltam, 20 dkg -ot tettem bele... Fantasztikusan finom lett, a tészta hajszál vékony a tetején és az alján, a piskóta része majd elrepül olyan könnyű, ha nem tudnám azt hinném az is valami krém benne......
..........úgyhogy beveszem a tökéletes családi receptek közé és köszönöm, hogy megosztottad velünk...
Üdv. Katka

Kacy
Kacyp, 2013-01-25 11:51

Köszi a gyors választ, épp az imént vittem ki a teraszra... :) Szerintem én nagyobb tepsiben sütöttem, mert vékonyabb lett, mint a Tiéd, de ettől függetlenül valami istenien rugalmas , szép lett az alsó lap a mákos piskótával...Finom a krém is, a kétféle csoki rajta, eleve csak jó lehet... Este talán már vágható... :)))

Kacy
Kacycs, 2013-01-24 15:37

Szia Bernadett !
Rég nem volt bejegyzés a sütiddel kapcsolatban, én most találtam rá és szeretném holnap megsütni... Nem tudom azonban, hogy azonnal vágható -e, vagy csak másnap, mert attól tenném függővé mikorra tervezzem az elkészítését...
Üdvözlettel Katka

berbetti
berbettics, 2013-01-24 21:04

Szia! A sütit célszerű egy éjszakára pihentetni és másnap szeletelni.
Sok sikert!!

Boboj
Bobojszo, 2012-08-18 14:48

Készen, van, és gyönyörű!!!! A tetejére rakott gyúrt tészta lap miatt még várok egy kicsit ami a felvágást illeti, de biztosan finom lesz! A krém már bizonyítottan isteni, családom férfitagjai elől alig tudtam megmenteni annyit, hogy a sütibe is jusson rendesen... :):):)
Köszönöm a receptet!

berbetti
berbettiszo, 2012-08-18 22:24

Gratulálok,még izgultam is egy kicsit,hogy tényleg sikert arathass vele! Nem a magam fényezése miatt,hogy azt várjam megdicsérd a receptet,hanem hogy a férjed felé irányuló szereteted át tudd adni a sütin keresztül. Szerintem ez a lényeg,hogy akinek készíted tudja mennyi minden előzi meg azt a pár percet ami alatt a sütit két harapással elfogyasztja valaki.
Köszi a visszajelzést!

borsolyka
borsolykaszo, 2012-08-18 08:29

Kedves Bernadett.
Szeretném elkészíteni a férjem születésnapjára, mert imádja a mákosat és igazán finom lehet.
Azonban nem tudom mekkora tepsiben kell sütni, ezért szeretném megtudni a tepsi méretét.
Előre is köszönöm.
Üdv borsi

berbetti
berbettiszo, 2012-08-18 11:36

Gyorsan megmértem és javítom is a receptet, mert ez kimaradt és igen fontos tényező!
Tepsi méret 33x24
Remélem sikerülni fog sok sikert hozzá!
Üdv: Betti

Boboj
Bobojszo, 2012-08-18 07:15

A férjem imádja a mákos sütiket, így hát akcióba lendültem. Tudósítok a végeredményről :)

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2012-08-17 08:59

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

éva juhász
éva juhászcs, 2012-08-16 07:57

Szia!
Köszönöm a receptet, biztos nagyon finom.Kifogom próbálni!
Szép napot!
Évi baba

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)