Lilahagymás uborkasaláta recept

Lilahagymás uborkasaláta
Lilahagymás uborkasaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unom már a sima ubisalit. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenféle sültekhez, pörkölthöz...

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Márton-nap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes uborkasaláta, ecetes-tejfölös uborkasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat meghámozzuk, szeletelővel vagy késsel tetszőleges vastagságúra szeletjük. Sóval behintjük, és hagyjuk, hogy levet engedjen.
  2. A lilahagymákat felcsíkozzuk, a fokhagymát lereszeljük, és az uborkához keverjük.
  3. Rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk az ecettel és a vízzel. Hagyjuk állni legalább 20 percig, hogy az ízek összeérjenek. 
  4. Tálaláskor egy-egy kanál tejföllel meglocsoljuk a tetejét, és meghintjük egy kicsi pirospaprikával.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

67