r
Nosalty Logó

Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 2670 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 5339 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 149 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4476 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    15630 micro
  • β-karotin
    38501 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 2670 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14038.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    8882 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8951 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    974 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    31259 micro
  • β-karotin
    77001 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4981 micro
Összesen 5339 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    869 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Elkészítés

Libamell hozzávalói

  1. Először a húst óvatosan fejtsük le a csontról, majd a bőrét éles késsel irdaljuk be (figyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele).
  2. A lefejtett hús mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos felét ízlés szerint szórjuk meg őrölt fehér borssal és egy csipet szerecsendióval. Ezután hagyjuk állni 1-2 órát, vagy egy egész éjszakát (én egész éjszakára betettem a hűtőbe).
  3. A filézés után visszamaradt csontot a zöldségekkel és fűszerekkel főzzük legalább két órán át, majd szűrjük le, és forraljuk fel.
  4. Amikor a zöldségalaplé felforrt, vegyük le a tűzről, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett mellfiléket. Egy fóliával szorosan fedjük le, és hagyjuk a húst a forró lében állni 30 percig.
  5. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a zsírt, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a libamellet, majd süssük szép pirosra, ropogósra (sütés közben a forró zsírral folyamatosan locsoljuk a húsos részt).
  6. Amikor a bőre már szép pirosra sült, fordítsuk át a húst, és a másik felét is süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
  7. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
  8. Ezután szűrjük le, majd adjuk hozzá a vajat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és keverjük jó habosra. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá meleg tejet, hogy a püré jó habos-krémes legyen.
  9. A sárgarépát pucoljuk meg, ízlés szerint vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le.
  10. Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet és a vajat, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött sárgarépát.
  11. Ezután reszeljük rá fél narancs héját, és facsarjuk rá az egész narancs levét. Forgassuk alaposan össze, majd kisebb lángon, néha megrázogatva, karamellizáljuk a sárgarépát addig, még a narancsos lé kissé besűrűsödik.
  12. Tálalás előtt a libamellet ízlés szerint felszeletelve helyezzük a tányérra, kanalazzuk mellé a sajtos krumplipürét és a narancsos-mézes sárgarépát, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26316
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én Márton napra készítettem ezt a fogást, és nagyon ízlett a családnak.

Hozzávalók

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek