Levendulás muffin recept

Levendulás muffin
Levendulás muffin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs könnyű dolgunk ünnepek után a konyhában. Nehéz olyan desszerttel előrukkolni, amire kitörő a lelkesedés, mert mindenki eltelik kicsit az édességekkel. Mivel nálunk rögtön január elejére is jut névnapozás, úgy gondoltam, hogy itt az ideje a nyár végén elkészített levendulás cukrot ledarálnom és kipróbálnom. Egy nagyon egyszerű muffin receptre esett a választásom, a hangsúly a levendulás cukron van. Sülés közben az illata teljesen elvarázsolt, gondolatban Franciaországban jártam... :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Aki nem kapott ajándékba, és nem is készített levendulás cukrot, annak még nem késő hozzálátni. Bioboltokban kapható szárított levendulavirág, azzal könnyen elkészíthetjük. Ha hónapokat nem is hagyjuk pihenni, már pár hét alatt is intenzív ízű cukrot kapunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

levendulás minimuffin, muffin levendulás cukorral, levendulás-almás muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott, kockára vágott almát kevés vízben pár perc alatt pároljuk meg, szűrjük le, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Elektromos habverővel keverjük habosra egy másik tálban a tojást a kétféle cukorral, a vaníliakivonattal és a puha vajjal.
  4. Adjuk hozzá a pürésített almát és a lisztes keveréket is.
  5. Adagoljuk szilikonos minimuffin formákba, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  6. A máz elkészítésekor fokozatosan adjuk a cukorhoz a vizet, nehogy nagyon híg legyen.
  7. Mikor langyosra hűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, és a kalap alatt kenjük meg kicsit a mázzal. Kiszúróformával óvatosan készíthetünk a kalapokra csillagot. Tegyük vissza a muffinokra, és csurgassuk meg a mázzal. (12 db lesz belőle.)
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 748
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337