r
Nosalty Logó

Lecsós töltött kel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Lecsós töltött kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kelkáposztához

Töltelékhez

Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kelkáposztához

Töltelékhez

Összesen 1103 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Kelkáposztához

Töltelékhez

Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    4534 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    9006 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    745 micro
  • β-karotin
    9069 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    2124 micro
Összesen 1103 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    830 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Kelkáposztához

Töltelékhez

Elkészítés

Kelkáposztához

  1. A káposztát megmossuk, a külső leveleket leszedjük, a többit ujjnyi darabokra vágjuk. A nagy ereket érdemes levágni. Egy fazékba feltesszük főni, csak annyi víz kell, hogy ellepje, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot (lehet héjával együtt is használni)pici sót, őrölt köményt , 2-3 szelet paprikát adunk hozzá és roppanósra főzzük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A leveleket rátesszük a káposztára, de csak 1-2 percre, hogy könnyen tekerhető legyen. Kiszedjük egy tányérra.

Töltelékhez

  1. Elkészítjük a rizses-lecsós alapot. Olajon és vajon megdinszteljük a hagymát, a paprikát, majd rátesszük a feldarabolt gombát, egy feldarabolt paradicsomot és sózzuk, borsozzuk, meghintjük szárított petrezselyemmel.
  2. Rátesszük a rizst, összekeverjük 1 dl vízzel, hogy teljesen ne főjön meg a rizs és egy kicsit összepároljuk. Levesszük a tűzhelyről és elkészítjük a tölteléket, minden levélbe rakunk a masszából és szorosan felgöngyöljük.
  3. Lehetne az apróra vágott káposzta tetején is párolni, de ahhoz, hogy egyben maradjanak a töltelékek, egy külön lábasba tesszük a zöldségalaplével, két paradicsommal, a zöld kaporral és a paprikával. Lefedve pároljuk.
  4. Egy ek olajon és vajon a feldarabolt hagymát elkezdjük fonnyasztani, ráhintjük a lisztet, elkavarjuk, majd a paprikát hozzátesszük. Végül 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a káposztához. Meghintjük gazdagon kaporral, ízesítjük chilivel és mézzel.
  5. Kiforraljuk és a töltelékkel kínáljuk. Tálaláskor lehet hozzáadni joghurtot vagy tejfölt. Természetesen hús hozzáadásával is készíthető.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 419
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós töltött kel
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Kelkáposztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.