r
Nosalty Logó

Lecsós hús ahogy Gombi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gombi
Lecsós hús ahogy Gombi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2480 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 2228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    451 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt ízlés szerinti szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál hamarabb megfő. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a teáskanál borsot és a teáskanál pirospaprikát. A hússzeleteket ebbe belemártjuk, majd forró olajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Ha kész, kivesszük.
  3. Ezalatt a hagymát, a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk.
  4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd sózzuk. Ha ez megvan, jöhetnek rá a paradicsom és paprikakockák. Körülbelül 10 percig pirítjuk tovább. Amikor a paprika és a paradicsom kellően összeesett, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon fedő alatt főzzük tovább. A szeletek vastagságától függ a főzési idő, kb 1-1,5 óra, de ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni és omlik a hús, akkor már jó.
  5. Tehát ha megfőttek a húsok, kivesszük őket egy tálra, a visszamaradt szaftos hagymás-paprikás-paradicsomos főzőlevünket merülőmixerrel lepürésítjük. Az állaga igazán selymes lesz. Kóstoljuk meg, ha kíván még sót vagy borsot, tegyünk hozzá, ha nem, akkor rakjuk vissza a hússzeleteket. Hagyjuk még pár percig főni, és lehet tálalni.
  6. Tészta és rizs is illik hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3375
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig olyan ételeket próbálok készíteni, amit a férjem is szeret. Saját megvallása szerint ő nem válogatós, viszont tapasztalatom alapján nagyon is az. Nem szereti látni az ételben a hagyma darabokat, a paprikát, a paradicsomot. Minden ellen van, ami egészséges. Így jobbnál jobb ételek születnek, mint például ez a lecsós hús. Ha valakinek a gyermeke, netán férje nem enné meg a lecsót, garantálom, hogy ezt a lecsós húst szeretni fogja. Benne van a paprika, a paradicsom íze, és mégsem látni :) varázslat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk