r
Nosalty Logó

Lazac spárgával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Felicia
Lazac spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2346 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    4693 micro
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat forgassuk bele 1 ek olívaolajba, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 20 percig, vagy amíg barnulni kezdenek.
  2. Tegyük a spárgát a krumplik mellé, és süssük az egészet még 15 percig.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomokat, az ecetet, a fokhagymát, majd a zöldség közé bújtassuk be a lazac szeleteket is, tegyünk rá kevés sót, borsot, locsoljuk meg a maradék olajjal, és toljuk vissza a sütőbe még 10-15 percre, vagy amíg a lazac meg nem sül.
  4. Amint elkészült, azonnal tálaljuk, bazsalikom levéllel a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 9736
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Fagyasztott lazacból is lehet készíteni, de ekkor a lazac szeleteket a második lépésnél, a spárgával együtt kell a sütőbe tenni, hogy legalább 25-30 percet süljön, és ellenőrizni a végén, hogy jól átsült-e. (Nekem ennyi idő alatt mindig szépen átsült!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac spárgával
Felicia 14 recept

Változat az egyik népszerű külföldi főző programból való receptre, ami nekem és a családomnak nagyon bevált! Könnyű, egészséges, és nagyon finom ebéd/vacsi, ami nem terheli túl a gyomrot a meleg, nyári napokon sem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek