r
Nosalty Logó

Lakodalmas barackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Lakodalmas barackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 7463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2024 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 7463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához keverőüstbe öntjük a vajat, cukrot, és kihabosítjuk. Mehetnek bele a tojások sárgái, majd 2-3 adagban hozzákeverjük a lisztet is. Végül hozzáöntjük a kimért tejet. Egy masszív, de könnyedén gyúrható tésztát kapnunk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihent tésztából 18-20 grammos gombócokat formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nekünk háromra fért el. (kb. 60 golyónk lesz, azaz 30 darab süti).
  3. Betoljuk az előmelegített sütőbe, 3 körben 12-14 perc alatt megsütjük őket. A gombócokat ne tegyük túl közel egymáshoz, mert a sütés közben megnőnek és elterülnek picit.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk kissé hűlni, majd egy kis hámozókés segítségével, alulról kivájjuk a tészta belsejét, így csinálva egy kis mélyedést. Ebbe kerül majd a töltelék.
  5. A golyókból kivágott tésztát egy tálban gyűjtsük össze.

Töltelék

  1. Egy tálban a vajat habosra keverjük, a porcukorral és a kakaóporral. Majd hozzákeverjük a darált diót, a baracklekvárt és a rumaromát. Végül a kikapart tésztamorzsát is hozzáadjuk. Ha nagyon tömör lenne a massza, kevés tejjel lazíthatjuk. Töltsük habzsákba és töltsük meg a tészta mélyedéseit, majd két felet nyomjunk össze, így megkapjuk a barackformát.

Befejezés

  1. Az aromákat külön-külön 50 ml vízzel elkeverjük, és egy kis, tiszta festőecsettel megkenjük a sütiket, egyik oldalt zöldre, a másikat narancssárágra vagy akár össze-vissza. Lényeg, hogy a két szín ne nagyon keveredjen, mert különben barnás színük lesz és ugyebár „romlott barackokat” nem akarunk.
  2. Ezután a barackokat kívülről meghempergetjük kristálycukorban, majd egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni, hogy megpuhuljon a tészta és az ízek összeérjenek.
  3. Másnap olvasztott étcsokiból kaptak szárat és (mentalevél híján) oregánóból levelet.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 9323
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Lakodalmas barackok
Gerzsenyi Flóra 379 recept

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert mutatós és csábító, aztán cukorsokk után további energiát ad a bulihoz. Szinte bármilyen jeles alkalomkor elkészíthető, de a hiperaktivitását elkerülendően, gyerekeknek csak óvatosan kínáljuk.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek