Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuruc lakoma

Kuruc lakoma
Kuruc lakoma
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sárospatakon a Vörös-Torony nevű reneszánsz étteremben ettem egyszer hasonlót, Kurucok kedvence néven. Annyiban volt más, hogy kétféle húsból készült, és füstölt szalonna volt hozzá. Ezt az élményt próbáltam ma felidézni ezzel az étekkel. A kedvenc városom Sárospatak, mert kicsi és gyönyörű. Itt születtem, és itt élek. Sárospatak legrégibb történelmi emlékeket őrző műemléke, egyben Magyarország legértékesebb várkastélyainak egyike a város központjában található Rákóczi-vár. Ha valaki erre jár, ne utazzon haza anélkül, hogy meg ne tekintené ezt a szép várat és a várkertet a Bodrog partján.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szalonnával sült karaj, sütőben sült karaj tokaszalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket és a szalonna szeleteket fűszerezzük, és bekenjük zúzott fokhagymával.
  2. A vöröshagymát karikára vágjuk, és kevés zsírral kikent sütőedénybe tesszük.
  3. A hagyma tetejére sorba rakjuk a húst és a szalonnát váltakozva, úgy, hogy félig takarják egymást.
  4. Előmelegített sütőben kb. 60-80 percig sütjük.
  5. Sütés közben egyszer átforgatjuk a szeleteket, hogy minden oldal megpiruljon.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 089
elküldve: 5
receptkönyvben: 351
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-21 10:30

Kedves Bogi!

Köszi szépen, megpróbálom, innen most átlépek, és megkukkantom, a nevére emlékszem!! :-)) , - mi se szoktuk sűrűn sertést, de néha nem lehet kihagyni, havi egy-két alkalommal :-))
Főleg egy ilyen tálat! :-)

Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 14:13

Kedves Bogi!

Erre a tálalásra, annyit mondtak, a gyerekeim, hogy : "anya , nagyon guszta, ezt komcsiból gondoltad? Nagyon király az illata, és finom, lehet még szedni, de finom , ez tök zsír!!" :-))
Szóval sikerem lett vele, köszi!! :-)))
Szép vasárnap délutánt kívánok!

Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-05-20 22:01

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon örülök hogy ízlett én is nagyon szeretem. Bár mostanában kevés sertést eszünk, de csirkéből is elkészíthető.Hasonló a kövér csirke sült tikmonyával receptem is, nézd meg biztos tetszeni fog. Szép napot az egész családodnak!
Bogi

szolkov
szolkov Sun, 2011-12-18 10:56

Nagyon finom és laktatós étel. Nálunk baj csak a mennyiséggel volt: mert gyorsan elfogyott:))))
Köszönöm a receptet!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-12-19 10:08

Kedves szolkov!
Örülök hogy ízlett nektek,nekem is az egyik kedvencem.
Üdv:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-06-13 21:26

Drága Era!Igazán zavarba hoznak a szavaid,nagyon köszönöm.Igen úgy tűnik minden rendben és ma az első alkalom hogy leültem végre a gép elé.Már szerkesztem is a recepteket,mert egy jó pár fotó azért készült,és arra vár hogy küldjem.Szeretettel üdvözöl:Bogi

illesera
illesera Sun, 2010-06-13 11:22

Szia Bogi!
Jelentem "kuruc lakoma" kész, megkóstoltam, ISTENI FINOM ,nyamiiiii !!!! Hagymás tört krumpli és friss kovi ubi lesz mellé!!!!
Remélem már szerencsésen túl vagytok az árvízen, és lesz időd újabb, finom recepteket feltenni!!!!
üdvözlettel a "Bogi receptek fan klub" feltétel nélküli híve :)))) era

vezsu
vezsu / vezsu Tue, 2010-06-08 11:34

Nekem Sárospatak a szivem csücske, gyerek korom óta egy amikor egy teljes nyarat töltöttem a rokonoknál. Ennek a városnak lelke van. Nem tudom mindenki érzi-e, de egy biztos, nekem olyan mintha othon lennék....
Bogi, nagyon finom receptjeid vannak, biztosan neki állok kipróbálni sorra óket. Majd beszámolok, hogyan sikerült.
zsuzsi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-08 18:13

Kedves Zsuzsi!Nagyon örülök hogy földiek vagyunk,várom a véleményedet.Sárospatak bizony az egyik legszebb város.Szeretettel üdvözöl:Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-08 11:39

Sárospatakkal és Bogi receptjeivel kapcsolatban is egyetértek. :-)))

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-08 18:14

Szia Eszter te egy kicsit messzebb vagy de nekem közel.Jártál már itt?Puszi.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-08 18:28

Sajnos még nem. Mindig csak tévében láttam. Jó lenne már egyszer elmenni oda...

illesera
illesera Sun, 2010-05-30 19:29

Jaj Bogi, én annyira szeretem a receptjeidet ! Már alig várom, hogy megint hétvége legyen (én csak akkor főzök ), és megcsinálhassam ezt az isteni sültet ! köszi, era

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-05-31 07:07

Aranyos vagy!Akkor ugy gondolom hasonló az ízlésünk,mert ezt én is nagyon szeretem.Sajnos:)Üdvözlettel:Bogi

hapici
hapici / hapici Sun, 2010-05-30 18:24

Kedves Bogi, be kell takarni a sütőben, vagy nem? Kis vizet ne öntsünk alá?

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-05-30 18:32

Nem kell betakarni,sima alul-felül sütést használtam.Néha megforgatod a szeleteket,és mindenütt pirosra sül.Vizet nem szabad alá önteni,bőséges zsiradék lesz alatta.Nagyon fincsi lesz,meglátod.Üdvözlettel:Bogi

382
sertés rövidkaraj 80 dkg
tokaszalonna 10 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
disznózsír 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint