r
Nosalty Logó

Körtetorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtetorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 14497 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1813 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5041.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3360.8 g
  • Cukor
    2360 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2039.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 14497 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokból, cukorból, lisztből a szokásos módon piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es tortaformában egyben kisütünk. Miután megsült, és kissé kihűlt a tortalap, vízszintesen egyszer elvágjuk. Az alsó lapot tortástálra tesszük, és körtepálinkával átitatjuk.
  2. A ribizlizselét kis edényben, keverés közben felmelegítjük. Az átitatott tortalapot a zselé egy részével megkenjük és a felső lapot rátesszük. A torta oldalát és tetejét a fennmaradt zselével bevonjuk.
  3. A körtéket lecsöpögtetjük, szeletekre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük úgy, hogy a szélén egy csíkot üresen hagyunk.
  4. A tejszínből habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, nyomózsákból a torta üresen hagyott szélét ezzel díszítjük.
  5. A csokoládét kis edényben, vízfürdőben, gyenge hőfokon simára keverjük, majd a tortát csokoládécsíkokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7774
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Tippek: A ribizlizselét baracklekvárral helyettesíthetjük. A tortát körte helyett barackkal is elkészíthetjük, ebben az esetben a tortalapot barackpálinkával itassuk át. Ha alkohol nélkül akarjuk készíteni, a pálinka helyett körtelével itassuk át a tortalapot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Dr. Oetker könyvéből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!