Konyakmeggyes szelet babapiskótával recept

Konyakmeggyes szelet babapiskótával
Konyakmeggyes szelet babapiskótával
receptkönyvben hozzászólások (126)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rama süteményeskönyvben található a recept eredetije. Változtattam a krémen, és piskóta helyett babapiskótát használtam, mert így jóval egyszerűbb. Nagyon finom és dekoratív süti.

hozzávalók / 6 adag

A barna lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

ezt olvastad már?

ajánlat

A savoiardi piskóta hamar bepuhul, nem kell bemártani semmibe felhasználás előtt.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

konyakmeggyes-csokis süti, csokis süti meggyel, meggyes süti csokisan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
  2. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.
  4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
  5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
  6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×34 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 201 737
elküldve: 535
receptkönyben: 4 808
elkészítve: 146/253
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
157 recept

Hozzászólások (126)

Monek
Monekszo, 2014-05-24 14:44

Már kétszer elkészítettem,nagyon jól sikerült.Az egész családnak ízlett.Köszi ezt a szuper receptet!!!!!!

próba-szerencse
próba-szerencsecs, 2014-04-24 01:14

Húsvétra megsütöttem ezt a sütit. Tökéletes!! A tészta gyúrásánál egy picivel több tejet használtam és a meggyet egyenként raktam a krém tetejére, - így tökéletes lett. 2 nap alatt elfogyott és csak hárman voltunk rá.

Klaudiaa8
Klaudiaa8v, 2014-04-06 13:51

Én most csináltam meg először és utoljára a sütit. Úgy csinált mindent, ahogy le volt írva, de a tészta egy nagy kemény valami lett, hiába tettem hűtőbe semmit nem puhult. A képen látottakhoz nem volt sok köze...

Woomen
Woomenv, 2013-12-29 21:56

Hát én nem tudom, hogy kinek mi baja volt ennek a sütinek az elkészítésével! Kíváncsi voltam - meg hát küllemre tetszett is a képen látható dolog - ezért karácsonyra elkészítettem a családnak! Nem akadt vele gondom, hacsak nem az, hogy nem tudtam olyan szép csíkokat húzni a máz tetejére díszítésnek, mint amit a képen lehet látni! Egyebekben minden olyan volt, mint a képen látható. Nagyon mutatós és finom desszert! Nekünk nagyon ízlett! (Ja! Én másfélszeres mennyiségből csináltam, a lapokat egy 29x38 cm-es szilikon sütőlapon nyújtottam ki és azon is sütöttem meg! Mézes lapokhoz szoktam használni, amit szintén tepsi hátulján kellene kinyújtani és megsütni, de az nagyon macerás és mivel az egyszerűség híve vagyok, "kitaláltam" ezt a változatot. Nagyon könnyen és gyorsan lehet vele így dolgozni és a lapok is egyforma méretűek lesznek! )

Kalas Paméla
Kalas Pamélaszo, 2013-12-14 19:44

minden szuper csak én a meggyet megkandíroztam így biztosan nem hagy levet és szerintem finomabb is.:))...

Deérné Mari
Deérné Marik, 2013-12-10 09:23

A recept tökéletes, a süti isteni finom, csak azt áruljátok el, hogy hogyan lehet ilyen szépen felszeletelni.

klivi
klivik, 2013-12-10 19:20

Örülök, hogy ízlett. Jó éles kés szükségeltetik hozzá, szeletelés közben pedig papírtörlővel le kell törölni a kést, hogy a krém ne kenje össze a csokimázat :)

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2013-12-06 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Psylva
Psylvav, 2013-09-15 19:36

Nem tudom, hogy az enyémmel mi történt, de szétfolyt. Péntek reggel csináltam, szombat délelőtt lett felvágva és nem dermedt meg. Az volt a ciki, hogy anyukámnak csináltam, mert vitték vendégségbe és kanállal ették. Bár imádták, mert finom volt. Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, sőt a meggyet még ki is nyomkodtam. De megcsinálom még egyszer, mert ilyen nincs :)

A.Eszter
A.Esztersze, 2013-12-11 12:11

Csak egy ötlet: megvártad amíg a főzött krém teljesen kihült? Mert ha még meleg volt amikor a rámát beledolgoztad, akkor lehet, hogy az hígabbá tette a krémedet...

Psylva
Psylvasze, 2013-12-11 14:03

Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írta, viszont mivel sokat kell hűteni, így mindenképpen vissza kellene dermednie a vajnak, hiszen valahol ez a lényege! De még azóta nem próbáltam újra.

cucuja80
cucuja80p, 2013-06-28 09:30

Köszönöm szépen a receptet! Isteni finom lett nagy volt a sikere. Én úgy csináltam hogy a kémet megcsináltam előtte való nap teljesen a leírtak szerint a babapiskótával és a meggyel együtt ( nekem nem színeződött el a krém egyáltalán, jól kinyomtam mielőtt bele tettem) és másnap reggel a 2 lapot sütöttem, délután már ehettük is :) Nekem így volt rá időm meg akkor pont nagy meleg is volt.

SusieMason
SusieMasonh, 2013-04-08 16:35

Kedves Klivi!

Elkészítettem már régebben ezt a sütidet, és valami isteni finom! Azonban egy kis szomorúságom akadt. A te fényképedet nézve olyan gyönyörűen sárga maradt a krém, de amikor én beleforgattam a meggyet, a meggylétől az enyém elszíneződött. Mit kellene tennem, hogy az enyémben is ilyen gyönyörű maradjon a krém?

Előre is köszönöm a válaszod!

Üdv,

Zsuzsi

U.i.: Imádom a Kinder Tejszeletes receptedet! :) Én csupán annyit módosítottam rajta, hogy két részletben készítem el a lapokat, mert ha egyben gyúrom meg a tésztát, a második lap annyira megkeményedik mire végzek az elsővel, hogy már nem tudom a tepsi hátára elnyújtani. Meg nekem a lapok is nagyon vékonykák lesznek a tiedhez képest, de ez gondolom attól van, hogy sokkal nagyobb a tepsi, amire rányújtom.

Mizseinéerika
Mizseinéerikah, 2013-06-24 01:31

Tipp! Hátha szép lesz a krémed :) a képen is látszik, hogy szép szabályos sorrendben vannak a meggyszemek. Keverd össze a babapiskótát a krémmel, majd rakj le egy sor krémet, és sorban nyomkodd bele a meggyszemeket. Majd krém+megy... Nem kell belerakni előre a krémbe a meggyet. Remélem tudtam segíteni!
Erika

hobbiszakács
hobbiszakácscs, 2013-03-28 19:14

Rendkívül mutatós sütemény...DE nekem nem sikerült
A lapokkal nem volt semmi gond, de a krém valami rettenet lett. Ízre jó volt, de a meggy (hiába csöpögtettem le, csavartam ki ) olyan gusztustalanra elszínezte, hogy rossz volt ránézni. Nem is lett ilyen magas, életem első süteménye is jobb lett ennél. Segítsetek, mit tegyek, hogy ilyen szép legyen, mint a képen...- Nem adom fel!

andilawyer
andilawyercs, 2013-03-21 13:43

Kedves Klivi!

Nagyon jól sikerült a süti, mindent a leírás alapján csináltam, nem értem, mi lehetett a többieknek a probléma. És nagyon finom! Köszönöm szépen a receptet!

Andi

szebar
szebarcs, 2013-01-17 19:18

Én tegnap készítettem el ezt a sütit! :)
A lapok icipicivel több tejet vettek fel, mint 1 dl így tökéletesen lehetett vele dolgozni. Kicsit nagyobb lapokat nyújtottam, a tepsi hátára fordítottam és körbe levágtam a maradékot, így 2 tökéletesen egyforma lapot kaptam! 10 percig se sütöttem. Kihűlés után kemények lettek, de a krémtől tökéletesen megpuhultak. :)
Nagyon finom lett. Köszönet a receptért. :)

Juventas
Juventasszo, 2012-12-29 13:02

Nekem sajnos nem nagyon sikerült ez a süti, pedig nem most kezdtem már a sütögetést. A barna lapokhoz írt alapanyag mennyiségek nagyon kevésnek bizonyultak és a tészta is kemény lett. (Több nap állás után is.) Számomra a krém is nagyon száraz. Próbálkozom még vele, egy kicsit módosítva az eredeti recepten, de mindenkinek jó sütögetést kívánok.

maxbonni
maxbonnics, 2012-12-27 23:56

Kedves Klivi!
Kíváncsi lennék, hogy készíted a kakaós lapot! Én alig tudtam elnyújtani rettenetes kemény lett, sütés után szintén. (pedig pontosan betartottam a leírt mennyiségeket) 12 percig sütöttem, ennyi idő nem hiszem hogy sok lenne. Egy napot hűtőben tartottam, mégsem puhult be. (kizárólag a kakaós lap nem sikerült) Szeletelhetetlen, törik szanaszét! Ha leírnád a készítés menetét, lehet ott hibáztam!
köszönöm: Marika

klivi
klivip, 2012-12-28 15:34

Kedves Marika!
A lapokhoz a lisztben elkeverjük a kakaóport, sütőport, cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat(margarint), és hozzáadva a tojássárgákat és a tejet, rugalmas tésztát gyúrunk. A liszt és a kakaó minőségétől függően a tej mennyisége változhat, de kb. 1 decit vesz fel. Ezután a tésztát kettévesszük, egyenként kisodorjuk, és tepsi hátán megsütjük.
Lehet, hogy a sütési idő kicsit sok volt, ezért kiszáradtak a lapok, viszont az összeállításnál nem tudom, hogy miért lett kemény a tészta.
Az eredeti receptben is ezek az összetevők vannak, nem változtattam rajta semmit.
Sajnálom, hogy nem sikerült, talán legközelebb...
Üdv: Livi

Gopher
Gopherk, 2012-12-04 13:36

Kedves klivi!

Annyi lenne csak a kérdésem, hogy a barna lap helyett, esetleg lehetne csinálni kakaós piskótából a sütit? Nagyon nagyon jól néz ki, és szeretném megcsinálni. Nem vagyok már kezdő a sütésben, de most a nyújtott tésztával lennének gondjaim, ezért gondoltam a piskótára :) csütörtökön mikulás party-t csinálunk a barátaimmal, és oda gondoltam hogy megsütöm. Remélem ízleni fog nekik :)
Válaszodat köszönöm előre is!
Üdv: Viki

klivi
klivik, 2012-12-04 14:06

Persze, megcsinálhatod piskótával is. Sok sikert!

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczszo, 2012-11-24 21:45

Sziasztok!

Ezt a nevű babapiskótát,hol lehet beszerezni?
Őrületesen gyönyörű ez a süti,szeretném elkészíteni.
Üdv Hajni

klivi
kliviv, 2012-11-25 14:07

Szia,
Bármilyen babapiskóta jó hozzá, de amelyik keményebb, az kicsit lassabban puhul meg a krémtől.
Egyébként Spar, Tesco, Lidl, Penny, stb....

Todika
Todikaszo, 2012-10-13 15:34

Szia!
En most csinalom edesapam 58.szuletesnapjara ezt a sutit!Meg csak a tesztanal tartok,de nekem nagyon nehez szep formara nyujtni!Vmit rosszul csinaltam,esetleg a tojasfeherjet is hozza kellett volna adnom felverve?nem lattam,de mekkora lapokat kell nyujtani belole?
olyan jo lenne ha sikerulne,mert fantasztikusnak tartom ezt a sutit!
Udv Ica

klivi
klivih, 2012-10-15 07:06

Szia Todika,
Nem tudom, miért nem sikerül a lapot nyújtanod. Nem kell bele a tojásfehérje, 24*34 cm-es tepsi hátán sütöttem a lapokat.
Remélem, azért valahogy csak összejött! :)
Livi

Todika
Todikah, 2012-10-15 23:14

Szia Livi!
Ica vagyok:-)
Abszolut nem sikerult,es kicsit elis keseredtem,mert nagyon guszta a kepen!
A legelejen feladtam,mert a teszta miutan megsult olyan kemeny volt,hogy csak na!
Bar igaz,hogy nem tepsi hatan sutottem,de mar a nyujtasanal ereztem,hogy vmi nem oke!
Pedig betartottam a mennyiseget,de tul szaraznak iteltem!Ez lehet,hogy azert van,mert csak most kezdtem sutogetni,amiota kisfiam van,es ratalaltam erre a super oldalra!sajnalom es egyszer szivesen megkostolnam!
Azert koszi
Udv Ica

klivi
klivik, 2012-10-16 07:30

Nem tudom mi volt a baj, mert ezzel a tésztával könnyű dolgozni. Szükség esetén egy kis tejet hozzá lehet még tenni, és sütéskor nem szabad kiszárítani, mert akkor valóban kemény lehet a tészta.
Sajnálom, talán legközelebb...

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2012-09-22 10:29

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.21. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

gregoreva
gregorevacs, 2012-09-13 08:37

Kedves klivi!

Iskolakezdési őrület talán kezd lecsengeni, és most tudok jobban szétnézni, és bizony a Te csodádról szégyen, de lemaradtam.:-(
Viszont, ami késik az nem múlik, és most, ma megleltem, és én ennek nagyon örülök.:-o
Annyira guszta, annyira "klivis", és oly finomnak tűnik a leírás alapján is, hogy el fogom készíteni.
Köszönöm szépen, és gratula a legjobb recept címhez, kissé megkésve is.
Szép, most éppen kissé őszies időjárású napot kívánok!
Éva-Anyóca

klivi
klivics, 2012-09-13 18:47

Szia Éva-Anyóca!
Örülök, hogy tetszik, mert ez egy tényleg nagyon finom süti. És amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy... :)
Én is szép időt kívánok, szebbet, mint nálunk, mert itt egész nap esett. De sebaj, kellett már nagyon...
Livi

ágota17
ágota17k, 2012-07-31 16:51

Többször elkészítettem már, nagyon finom! Talán tortaformában sütőpapíron könnyebb sütni a lapokat és szeletelni is könnyebb tortaként. Először tejszínes pudinggal, aztán puncs pudinggal készítettem, mert csak az volt itthon. Szerintem puncs pudinggal még finomabb, illik is a konyakmeggyes ízhez:) Tényleg pihennie kell egy éjszakát a hűtőben, hogy jól összeérjen a krém és megpuhuljon a piskóta. (Féltem, hogy túl margarinos lesz a krém, de másnapra eltűnt belőle az az íz)
Köszönöm a receptet! :)

Misty
Mistyk, 2012-07-24 10:36

Erről a sütiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, csodálatosan finom. Egyébként is imádom a meggyes dolgokat, isteni! A krém nekem is picit rózsaszínes lett, de szerintem a látvánnyal igazából foglalkozott senki, hipp-hopp elkapkodták :) Köszönöm a receptet! További kellemes nyarat, jó sütés-főzést! :)

klivi
klivisze, 2012-07-25 18:35

Örülök, hogy ízlett, és viszont kívánok minden jót!
Livi

laing84
laing84p, 2012-07-06 21:05

Sziasztok!Valaki letudná írni a süti teljes receptjét mert telefonról sajnos nem látom csak a tészta receptjét köszönöm!Olyan guszta hogy ezt meg kell csinálnom:-D

bandibrigitta
bandibrigittasze, 2012-07-11 13:29

Kedves Laing84! Remelem ezzel segitettem:
Barna lapokhoz:

30 dkg liszt
1 ek kakaó
5 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
5 dkg margarin (vaj)
2 tojássárgája
1 dl tej
Töltelékhez:

1 ü magozott meggy
2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:

2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz:

10 dkg ét tortabevonó
2 ek étolaj

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2012-06-27 10:40

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
1050