Kólás-kókuszkrémes szelet recept

Kólás-kókuszkrémes szelet
Kólás-kókuszkrémes szelet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy kislánytól kaptam, aki egyszer megkínált az anyukája sütijével. Nagyon ízlett, és azonnal kértem a receptjét. Csupán három évet kellet várnom a hőn áhított papírra, de végül megszereztem. Meg is sütöttem az első adandó alkalommal ezt a kiváló sütit. A kóla íze nemigen érződik rajta, inkább csak érdekes, zselés-csillogós külsőt ad a máznak. Így azoknak is nyugodtan ajánlhatom, akik nincsenek oda ezért az üdítőért.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszkrémes szelet, kólás szelet, kólás-kókuszos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, kifordítjuk egy deszkára, lehúzzuk a papírt a tésztáról, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a lisztet, tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felfőzzük, besűrítjük. Kihűtjük, közben hozzáadjuk a kókuszt.
  6. A többi (10 dkg) porcukrot krémesre keverjük a margarinnal, és végül belekeverjük a kihűlt krémbe. A tésztára simítjuk.
  7. A mázhoz valókat csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük, besűrítjük. A tűzről levéve, kevergetve langymelegre hűtjük, majd óvatosan szétkenjük a krém tetején.
  8. 1-2 órára hűtőbe tesszük, de másnap még finomabb.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 66 895
elküldve: 124
receptkönyvben: 1 239
elkészítve: 62/88
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-04-02 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ildi_ko
ildi_ko Thu, 2016-03-10 13:03

Jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett, és a kóla is eltűnt így, mert inni nem szoktuk:-)

libaláb
libaláb Sun, 2014-08-10 15:28

Na, eddig bírtunk várni a lángosod után... kajakóma után mindenki édeset kívánt és nagyon ízlett ez a sütemény, ami hiába könnyű, mégis iszonyatosan laktató. Enyhén érződik a kólaíz, nem túl édes, egyszerű elkészíteni, hibátlan kis süti, örülök, hogy rátaláltam, ezer köszönet a receptért.

guminyuszi25
guminyuszi25 Sun, 2014-04-27 23:08

Kettő kicsi mellett! :) /2,5 éves, aki segít folyton és egy fél éves!/ :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-04-28 17:21

Aranyosak, ahogy a pici kezeikkel dolgoznak! Igaz, hogy így kicsit lassabban haladunk, de megéri. :)

guminyuszi25
guminyuszi25 Mon, 2014-04-28 19:17

Iszonyatos csatatérré tudják másodpercek alatt változtatni a konyhát, de ahogy mancsolnak, az nagyon cuki.
Hamar ráérzett erre a sütire, rögtön a mázat kezdte enni, mintha a kólaimádat genetikailag kódolva lenne a gyerekekben! :)

guminyuszi25
guminyuszi25 Sun, 2014-04-27 09:29

Elkészítettem! Nagyon finom lett! DE! Nem kismamáknak való, mivel meg kellett szakítanom a folyamatot és a máz belekötött az edénybe, kevertem hozzá még egy kis kólát, hogy felhígítsam, de ettől meg a tálalásnál márványszerűen megrepedt az egész! Ez esztétikai hiba, az ízét nem befolyásolta! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-04-27 18:01

Legközelebb majd még tökéletesebbre sikerül! Le a kalappal mindenki előtt, ha kisbaba mellett van energiája sütit sütni. Ilyen esetekben igazán nem számít egy kis "márványszerű repedés".
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-04-21 10:59

Hogy őszinte legyek, ami van itthon. Nem kell hozzá semmilyen különleges vagy nagynevű, bármilyen jó.

Arlette Bene
Arlette Bene Wed, 2014-03-26 17:44

Ez a süti mennyei!!!!!!! :-) igaz h én kicsit nagyobb tepsiben sütöttem és nem lett olyan szép nagy a piskóta, viszont a krémmel és a mázzal összeállítva nagyon jól mutat.következőre kicsit kisebb tepsibe vagy másfeles adag piskótából lesz sütve.alíg várom h a férjem is megkóstolja, szerintem Nála is tuti nyerő lesz mert szereti a kókuszt és a colát is.köszönet mégegyszer! :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-03-28 14:22

Örülök, hogy tetszik. :) Sokan ócsárolják, hogy kólás meg ilyenek, de szerintem sincs vele semmi baj.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

Mtūndike
Mtūndike Mon, 2013-04-08 21:21

A hétvégén vendégeim voltak,és én ezzel a sütivel remekeltem
(egy kicsit féltem,hogy elsőre milyen lesz,de a hozzászólásokban bízva megpróbáltam).
Nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett.
Különleges és nagyon finom.
Köszönöm kedves Fahéj.
Üdv. Tünde

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-04-09 21:04

Kedves Tünde!
Ez egy olyan süti, ami elsőre sem hagyja cserben az embert! :) Nálunk s nagy sikere volt, pedig kétkedve és morgolódva fogadták, főleg, hogy eloroztam a kólát. :))
Örülök, hogy nem csalódtál benne.
Üdv:Fahéj

nori88
Nóri* / nori88 Sat, 2013-04-06 21:32

Én is épp most csinálom, de megakadtam: a krémnél 2 helyen írod a cukrot (1:a liszt mellé, 2: a margarinhoz). Én már a tejes cuccba tettem, így gondolom, a margarinhoz már nem kell.. remélem, sikerül :) Majd megírom a végeredményt :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-04-07 07:50

Pontosan, akkor a margarinhoz már nem kell. Azóta javítottam a receptben. És ezer bocs! :)

nori88
Nóri* / nori88 Tue, 2013-04-09 20:10

Köszönöm, hogy javítottad, így már minden érthető :)
Nagyon finom lett, már el is kérte a barátnőm a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-04-09 21:06

Ez szuper! :) Annyiszor kerül szóba, hogy azt hiszem, hétvégén megint megsütöm. :)
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEdua Sat, 2013-04-06 20:18

Sziasztok! Nagyon gyors segítség kellene. :) Mindenhol kerestem ezt a receptet, ez a legszebb kép róla, de az sehogy se fér az agyamba, hogy ebbe tényleg semmi zsiradék nem kell? Se olaj, se margarin, se zsír? (a tésztába) Nagyon megköszönném, ha válaszolnátok mielőbb!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-04-06 20:30

Gyors válasz: nem kell!!! Mert ez egy piskóta, abba se kell, pontosabban egy vizes piskóta, de víz helyett kólával készítve. Nagyon finom puha!
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEdua Sun, 2013-04-07 07:24

Köszönöm! Nem is reméltem ilyen gyors választ. Most állok neki sütni. :) így már világos! :) kíváncsian várom, milyen lesz. Jónak kell lennie, mert meglepi süti lesz. :)

AnnaEdua
AnnaEdua Sun, 2013-04-07 17:17

Majdnem ilyen szépre sikeredett. :) a krém kicsit több tejjel készülhetett volna nálam, azt hiszem, kicsit vékonyka lett. Annyit azért módosítottam, mivel a tojásos krémeket nem szeretjük, hogy 6 deci tejben főztem meg 2 Oetkeres tejszín ízű pudingport 6 kanál cukorral és a kókusszal is egyet rottyantottam rajta :) Köszönöm a receptet és a segítséget! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-04-07 21:55

Ügyesen megoldottad! Örülök, hogy ilyen jól sikerült. :)
Üdv: Fahéj

barnianyu
barnianyu Sat, 2013-04-06 17:10

Szia! ma megsütöttem , nagyon jól sikerült,szinte el is fogyott, imádták a vendégeim. lehetne egy kérésem , a krém leírásnál a vaníliás cukrot és porcukrot írod hozzávalónak ,és az 5 ös pontban azt ugye fel is használom :" a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel."de közben a 6-nál "6. A porcukrot krémesre keverjük a margarinnal", akkor a vaníliás cukorral és a tejjel melyik cukrot és mennyit kell pontosan mert azt találomra raktam bele Kristálycukrot, mert ott csak sima cukrot írsz de a hozzávalóknál meg nincs írva. Köszönöm előre is csak azért szeretném tudni , mert lehet legközelebb nem találom el az árányt.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-04-06 19:24

Kedves Barnianyu!
Hű, jó, hogy szóltál, itt tényleg zagyvára sikeredett a leírás. Ki is javítottam. A főzős krémbe csak 5 dkg cukor kell, az mindegy, hogy milyen, úgyis elolvad. A margarinba meg a megmaradt 10 dkg kell, de ahhoz mindenképpen porcukor. Elnézést érte! Legközelebb így már nem lesz gond.
Ahogy a leírásodból kivettem, te akkor több cukorral készítetted. Ha szeretitek, hogy édesebb a süti, akkor úgy is lehet készíteni, hogy mind a 15 dkg cukrot a margarinhoz adod, és a főzős krémbe plusz beleteszel 1-2 ek kristálycukrot.
Üdv: Fahéj

barnianyu
barnianyu Mon, 2013-04-08 20:04

Nagyon köszönöm a választ! igen több cukorral csináltam így ,de szerencsére azért finom lett . még kezdő vagyok , aztán nem voltam biztos a dologban :) de így jobb ha tudom a biztos adagolást :) hétvégén megint meg kell sütnöm mert ezt kérte mindenki újra! Szép estét neked!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-04-06 10:25

Tegnap este elkészítettem. Mára a fele van csak a hűtőben. Azt hiszem többet nem is kell mondanom:) Köszönöm ! Gabi

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2013-04-05 10:25

Kedves Fahéj!
Hát ezt is meg kell csinálnom.....Nagyon jól hangzik a neve.Ezt is te találtad ki?Istenien néz ki!Hamarosan megcsinálom,köszönet érte!
Szép napot!
petrezselyem

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-05 16:28

Nem, ezt úgy kaptam. :) De annyit azért változtattam rajta, hogy a kókuszos krémben kiváltottam a pudingport liszttel. Lehet, hogy majd a tetején is kiváltom, ha legközelebb készítem.
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-04-05 08:26

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-05 10:13

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csak egy pillantást is vetett rá! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-04 20:33

nagyjából... az enyém: felső csirkecombok bőr nélkül, (családi mennyiség) másfél deci pepsi cola, 2 ek. ketchup, pici só, csirkefűszersó, jó nagy ek. méz, (nem baj ha picit lefolyik) frissen őrölt bors, kevés fokhagyma granulátum 2-3 ek. olaj. A cuccost jénaiban, vagy tepsiben összekevered, kóstold meg, ha úgy ítéled meg, még fűszerezheted ízlésed szerint. Beleteszed a letisztított, kicsontozott csirkecombokat, 1 éjszaka hűtőben. Nem fogja teljesen befedni a pác, de érdemes úgy időzíteni, hogy a húst meg tudd forgatni 1x. Másnap az egészet lefedve megsütöd. 200 fok kb. 1 óra. Utána a fóliát leszeded, picit megpirítod és készen van:) Nagyon finom, különleges íze van. Olyan kínais:)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-04-05 06:15

Nagyon köszi!!! :) Tetszik. Tényleg olyan pikáns lehet. Kipróbálásra ítélve! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-04 14:03

Hát ez megfogott kedves Fahéj:)) Szép is, jól is hangzik, a kólaimádó kiscsapatomnak elkészítem. és még 3 évet sem kell várniuk:) Köszi, Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-04 19:29

:) Nem nehéz, és nagyon finom. Nálunk kicsit vonakodva fogadták, hogy mi ez az újítás már megint sütiügyben... De aztán nagy sütizés lett belőle, és úgy elfogyott, mint a csuda! Szerintem ez nálatok se lesz másképp. :))
Üdv: Fahéj

718