Kólás-kókuszkrémes szelet recept

Kólás-kókuszkrémes szelet
Kólás-kókuszkrémes szelet
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy kislánytól kaptam, aki egyszer megkínált az anyukája sütijével. Nagyon ízlett, és azonnal kértem a receptjét. Csupán három évet kellet várnom a hőn áhított papírra, de végül megszereztem. Meg is sütöttem az első adandó alkalommal ezt a kiváló sütit. A kóla íze nemigen érződik rajta, inkább csak érdekes, zselés-csillogós külsőt ad a máznak. Így azoknak is nyugodtan ajánlhatom, akik nincsenek oda ezért az üdítőért.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12 ek kóla
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 7 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 1/2 l tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 3 dl kóla
  • 1 tasak csokipuding
  • 5 ek cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszkrémes szelet, kólás szelet, kólás-kókuszos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, kifordítjuk egy deszkára, lehúzzuk a papírt a tésztáról, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a lisztet, tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felfőzzük, besűrítjük. Kihűtjük, közben hozzáadjuk a kókuszt.
  6. A többi (10 dkg) porcukrot krémesre keverjük a margarinnal, és végül belekeverjük a kihűlt krémbe. A tésztára simítjuk.
  7. A mázhoz valókat csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük, besűrítjük. A tűzről levéve, kevergetve langymelegre hűtjük, majd óvatosan szétkenjük a krém tetején.
  8. 1-2 órára hűtőbe tesszük, de másnap még finomabb.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 46 813
elküldve: 120
receptkönyben: 1 155
elkészítve: 46/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (46)

libaláb
libaláb v, 2014-08-10 15:28

Na, eddig bírtunk várni a lángosod után... kajakóma után mindenki édeset kívánt és nagyon ízlett ez a sütemény, ami hiába könnyű, mégis iszonyatosan laktató. Enyhén érződik a kólaíz, nem túl édes, egyszerű elkészíteni, hibátlan kis süti, örülök, hogy rátaláltam, ezer köszönet a receptért.

guminyuszi25
guminyuszi25 v, 2014-04-27 23:08

Kettő kicsi mellett! :) /2,5 éves, aki segít folyton és egy fél éves!/ :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2014-04-28 17:21

Aranyosak, ahogy a pici kezeikkel dolgoznak! Igaz, hogy így kicsit lassabban haladunk, de megéri. :)

guminyuszi25
guminyuszi25 h, 2014-04-28 19:17

Iszonyatos csatatérré tudják másodpercek alatt változtatni a konyhát, de ahogy mancsolnak, az nagyon cuki.
Hamar ráérzett erre a sütire, rögtön a mázat kezdte enni, mintha a kólaimádat genetikailag kódolva lenne a gyerekekben! :)

guminyuszi25
guminyuszi25 v, 2014-04-27 09:29

Elkészítettem! Nagyon finom lett! DE! Nem kismamáknak való, mivel meg kellett szakítanom a folyamatot és a máz belekötött az edénybe, kevertem hozzá még egy kis kólát, hogy felhígítsam, de ettől meg a tálalásnál márványszerűen megrepedt az egész! Ez esztétikai hiba, az ízét nem befolyásolta! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2014-04-27 18:01

Legközelebb majd még tökéletesebbre sikerül! Le a kalappal mindenki előtt, ha kisbaba mellett van energiája sütit sütni. Ilyen esetekben igazán nem számít egy kis "márványszerű repedés".
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2014-04-21 10:59

Hogy őszinte legyek, ami van itthon. Nem kell hozzá semmilyen különleges vagy nagynevű, bármilyen jó.

Arlette Bene
Arlette Bene sze, 2014-03-26 17:44

Ez a süti mennyei!!!!!!! :-) igaz h én kicsit nagyobb tepsiben sütöttem és nem lett olyan szép nagy a piskóta, viszont a krémmel és a mázzal összeállítva nagyon jól mutat.következőre kicsit kisebb tepsibe vagy másfeles adag piskótából lesz sütve.alíg várom h a férjem is megkóstolja, szerintem Nála is tuti nyerő lesz mert szereti a kókuszt és a colát is.köszönet mégegyszer! :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2014-03-28 14:22

Örülök, hogy tetszik. :) Sokan ócsárolják, hogy kólás meg ilyenek, de szerintem sincs vele semmi baj.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

Mtūndike
Mtūndike h, 2013-04-08 21:21

A hétvégén vendégeim voltak,és én ezzel a sütivel remekeltem
(egy kicsit féltem,hogy elsőre milyen lesz,de a hozzászólásokban bízva megpróbáltam).
Nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett.
Különleges és nagyon finom.
Köszönöm kedves Fahéj.
Üdv. Tünde

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-04-09 21:04

Kedves Tünde!
Ez egy olyan süti, ami elsőre sem hagyja cserben az embert! :) Nálunk s nagy sikere volt, pedig kétkedve és morgolódva fogadták, főleg, hogy eloroztam a kólát. :))
Örülök, hogy nem csalódtál benne.
Üdv:Fahéj

nori88
Nóri* / nori88 szo, 2013-04-06 21:32

Én is épp most csinálom, de megakadtam: a krémnél 2 helyen írod a cukrot (1:a liszt mellé, 2: a margarinhoz). Én már a tejes cuccba tettem, így gondolom, a margarinhoz már nem kell.. remélem, sikerül :) Majd megírom a végeredményt :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2013-04-07 07:50

Pontosan, akkor a margarinhoz már nem kell. Azóta javítottam a receptben. És ezer bocs! :)

nori88
Nóri* / nori88 k, 2013-04-09 20:10

Köszönöm, hogy javítottad, így már minden érthető :)
Nagyon finom lett, már el is kérte a barátnőm a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-04-09 21:06

Ez szuper! :) Annyiszor kerül szóba, hogy azt hiszem, hétvégén megint megsütöm. :)
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEdua szo, 2013-04-06 20:18

Sziasztok! Nagyon gyors segítség kellene. :) Mindenhol kerestem ezt a receptet, ez a legszebb kép róla, de az sehogy se fér az agyamba, hogy ebbe tényleg semmi zsiradék nem kell? Se olaj, se margarin, se zsír? (a tésztába) Nagyon megköszönném, ha válaszolnátok mielőbb!

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2013-04-06 20:30

Gyors válasz: nem kell!!! Mert ez egy piskóta, abba se kell, pontosabban egy vizes piskóta, de víz helyett kólával készítve. Nagyon finom puha!
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEdua v, 2013-04-07 07:24

Köszönöm! Nem is reméltem ilyen gyors választ. Most állok neki sütni. :) így már világos! :) kíváncsian várom, milyen lesz. Jónak kell lennie, mert meglepi süti lesz. :)

AnnaEdua
AnnaEdua v, 2013-04-07 17:17

Majdnem ilyen szépre sikeredett. :) a krém kicsit több tejjel készülhetett volna nálam, azt hiszem, kicsit vékonyka lett. Annyit azért módosítottam, mivel a tojásos krémeket nem szeretjük, hogy 6 deci tejben főztem meg 2 Oetkeres tejszín ízű pudingport 6 kanál cukorral és a kókusszal is egyet rottyantottam rajta :) Köszönöm a receptet és a segítséget! :)

barnianyu
barnianyu szo, 2013-04-06 17:10

Szia! ma megsütöttem , nagyon jól sikerült,szinte el is fogyott, imádták a vendégeim. lehetne egy kérésem , a krém leírásnál a vaníliás cukrot és porcukrot írod hozzávalónak ,és az 5 ös pontban azt ugye fel is használom :" a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel."de közben a 6-nál "6. A porcukrot krémesre keverjük a margarinnal", akkor a vaníliás cukorral és a tejjel melyik cukrot és mennyit kell pontosan mert azt találomra raktam bele Kristálycukrot, mert ott csak sima cukrot írsz de a hozzávalóknál meg nincs írva. Köszönöm előre is csak azért szeretném tudni , mert lehet legközelebb nem találom el az árányt.

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2013-04-06 19:24

Kedves Barnianyu!
Hű, jó, hogy szóltál, itt tényleg zagyvára sikeredett a leírás. Ki is javítottam. A főzős krémbe csak 5 dkg cukor kell, az mindegy, hogy milyen, úgyis elolvad. A margarinba meg a megmaradt 10 dkg kell, de ahhoz mindenképpen porcukor. Elnézést érte! Legközelebb így már nem lesz gond.
Ahogy a leírásodból kivettem, te akkor több cukorral készítetted. Ha szeretitek, hogy édesebb a süti, akkor úgy is lehet készíteni, hogy mind a 15 dkg cukrot a margarinhoz adod, és a főzős krémbe plusz beleteszel 1-2 ek kristálycukrot.
Üdv: Fahéj

barnianyu
barnianyu h, 2013-04-08 20:04

Nagyon köszönöm a választ! igen több cukorral csináltam így ,de szerencsére azért finom lett . még kezdő vagyok , aztán nem voltam biztos a dologban :) de így jobb ha tudom a biztos adagolást :) hétvégén megint meg kell sütnöm mert ezt kérte mindenki újra! Szép estét neked!

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2013-04-06 10:25

Tegnap este elkészítettem. Mára a fele van csak a hűtőben. Azt hiszem többet nem is kell mondanom:) Köszönöm ! Gabi

petrezselyem
petrezselyem p, 2013-04-05 10:25

Kedves Fahéj!
Hát ezt is meg kell csinálnom.....Nagyon jól hangzik a neve.Ezt is te találtad ki?Istenien néz ki!Hamarosan megcsinálom,köszönet érte!
Szép napot!
petrezselyem

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2013-04-05 16:28

Nem, ezt úgy kaptam. :) De annyit azért változtattam rajta, hogy a kókuszos krémben kiváltottam a pudingport liszttel. Lehet, hogy majd a tetején is kiváltom, ha legközelebb készítem.
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2013-04-05 08:26

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-04-04 20:33

nagyjából... az enyém: felső csirkecombok bőr nélkül, (családi mennyiség) másfél deci pepsi cola, 2 ek. ketchup, pici só, csirkefűszersó, jó nagy ek. méz, (nem baj ha picit lefolyik) frissen őrölt bors, kevés fokhagyma granulátum 2-3 ek. olaj. A cuccost jénaiban, vagy tepsiben összekevered, kóstold meg, ha úgy ítéled meg, még fűszerezheted ízlésed szerint. Beleteszed a letisztított, kicsontozott csirkecombokat, 1 éjszaka hűtőben. Nem fogja teljesen befedni a pác, de érdemes úgy időzíteni, hogy a húst meg tudd forgatni 1x. Másnap az egészet lefedve megsütöd. 200 fok kb. 1 óra. Utána a fóliát leszeded, picit megpirítod és készen van:) Nagyon finom, különleges íze van. Olyan kínais:)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2013-04-05 06:15

Nagyon köszi!!! :) Tetszik. Tényleg olyan pikáns lehet. Kipróbálásra ítélve! :)

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-04-04 14:03

Hát ez megfogott kedves Fahéj:)) Szép is, jól is hangzik, a kólaimádó kiscsapatomnak elkészítem. és még 3 évet sem kell várniuk:) Köszi, Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2013-04-04 19:29

:) Nem nehéz, és nagyon finom. Nálunk kicsit vonakodva fogadták, hogy mi ez az újítás már megint sütiügyben... De aztán nagy sütizés lett belőle, és úgy elfogyott, mint a csuda! Szerintem ez nálatok se lesz másképp. :))
Üdv: Fahéj

Gabys
Gabys / Gabys cs, 2013-04-04 19:47

Ma kólás csirkét sütöttem ebédre. Ne tudd +, hogy lestek rám, mikor közöltem:))) Ezzel a sütivel biztos újabb meglepit okozok. Nálunk is van időnként vonakodás....aztán nagy falatozás. Meg vagyok nyugodva:))) Szép estét:) Gabi

Legfrissebb cikkek

Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!