Kólás-kókuszkrémes szelet recept

Kólás-kókuszkrémes szelet
Kólás-kókuszkrémes szelet
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy kislánytól kaptam, aki egyszer megkínált az anyukája sütijével. Nagyon ízlett, és azonnal kértem a receptjét. Csupán három évet kellet várnom a hőn áhított papírra, de végül megszereztem. Meg is sütöttem az első adandó alkalommal ezt a kiváló sütit. A kóla íze nemigen érződik rajta, inkább csak érdekes, zselés-csillogós külsőt ad a máznak. Így azoknak is nyugodtan ajánlhatom, akik nincsenek oda ezért az üdítőért.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12 ek kóla
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 7 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 1/2 l tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 3 dl kóla
  • 1 tasak csokipuding
  • 5 ek cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalomválasztó: mesés este
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszkrémes szelet, kólás szelet, kólás-kókuszos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, kifordítjuk egy deszkára, lehúzzuk a papírt a tésztáról, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a lisztet, tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felfőzzük, besűrítjük. Kihűtjük, közben hozzáadjuk a kókuszt.
  6. A többi (10 dkg) porcukrot krémesre keverjük a margarinnal, és végül belekeverjük a kihűlt krémbe. A tésztára simítjuk.
  7. A mázhoz valókat csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük, besűrítjük. A tűzről levéve, kevergetve langymelegre hűtjük, majd óvatosan szétkenjük a krém tetején.
  8. 1-2 órára hűtőbe tesszük, de másnap még finomabb.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 296
elküldve: 119
receptkönyben: 1 134
elkészítve: 43/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (46)

libaláb
libalábv, 2014-08-10 16:28

Na, eddig bírtunk várni a lángosod után... kajakóma után mindenki édeset kívánt és nagyon ízlett ez a sütemény, ami hiába könnyű, mégis iszonyatosan laktató. Enyhén érződik a kólaíz, nem túl édes, egyszerű elkészíteni, hibátlan kis süti, örülök, hogy rátaláltam, ezer köszönet a receptért.

Fahéj
Fahéjh, 2014-04-28 18:21

Aranyosak, ahogy a pici kezeikkel dolgoznak! Igaz, hogy így kicsit lassabban haladunk, de megéri. :)

guminyuszi25
guminyuszi25h, 2014-04-28 20:17

Iszonyatos csatatérré tudják másodpercek alatt változtatni a konyhát, de ahogy mancsolnak, az nagyon cuki.
Hamar ráérzett erre a sütire, rögtön a mázat kezdte enni, mintha a kólaimádat genetikailag kódolva lenne a gyerekekben! :)

guminyuszi25
guminyuszi25v, 2014-04-27 10:29

Elkészítettem! Nagyon finom lett! DE! Nem kismamáknak való, mivel meg kellett szakítanom a folyamatot és a máz belekötött az edénybe, kevertem hozzá még egy kis kólát, hogy felhígítsam, de ettől meg a tálalásnál márványszerűen megrepedt az egész! Ez esztétikai hiba, az ízét nem befolyásolta! :)

Fahéj
Fahéjv, 2014-04-27 19:01

Legközelebb majd még tökéletesebbre sikerül! Le a kalappal mindenki előtt, ha kisbaba mellett van energiája sütit sütni. Ilyen esetekben igazán nem számít egy kis "márványszerű repedés".
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéjh, 2014-04-21 11:59

Hogy őszinte legyek, ami van itthon. Nem kell hozzá semmilyen különleges vagy nagynevű, bármilyen jó.

Arlette Bene
Arlette Benesze, 2014-03-26 18:44

Ez a süti mennyei!!!!!!! :-) igaz h én kicsit nagyobb tepsiben sütöttem és nem lett olyan szép nagy a piskóta, viszont a krémmel és a mázzal összeállítva nagyon jól mutat.következőre kicsit kisebb tepsibe vagy másfeles adag piskótából lesz sütve.alíg várom h a férjem is megkóstolja, szerintem Nála is tuti nyerő lesz mert szereti a kókuszt és a colát is.köszönet mégegyszer! :-)

Fahéj
Fahéjp, 2014-03-28 15:22

Örülök, hogy tetszik. :) Sokan ócsárolják, hogy kólás meg ilyenek, de szerintem sincs vele semmi baj.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

Mtūndike
Mtūndikeh, 2013-04-08 22:21

A hétvégén vendégeim voltak,és én ezzel a sütivel remekeltem
(egy kicsit féltem,hogy elsőre milyen lesz,de a hozzászólásokban bízva megpróbáltam).
Nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett.
Különleges és nagyon finom.
Köszönöm kedves Fahéj.
Üdv. Tünde

Fahéj
Fahéjk, 2013-04-09 22:04

Kedves Tünde!
Ez egy olyan süti, ami elsőre sem hagyja cserben az embert! :) Nálunk s nagy sikere volt, pedig kétkedve és morgolódva fogadták, főleg, hogy eloroztam a kólát. :))
Örülök, hogy nem csalódtál benne.
Üdv:Fahéj

nori88
nori88szo, 2013-04-06 22:32

Én is épp most csinálom, de megakadtam: a krémnél 2 helyen írod a cukrot (1:a liszt mellé, 2: a margarinhoz). Én már a tejes cuccba tettem, így gondolom, a margarinhoz már nem kell.. remélem, sikerül :) Majd megírom a végeredményt :)

Fahéj
Fahéjv, 2013-04-07 08:50

Pontosan, akkor a margarinhoz már nem kell. Azóta javítottam a receptben. És ezer bocs! :)

nori88
nori88k, 2013-04-09 21:10

Köszönöm, hogy javítottad, így már minden érthető :)
Nagyon finom lett, már el is kérte a barátnőm a receptet :)

Fahéj
Fahéjk, 2013-04-09 22:06

Ez szuper! :) Annyiszor kerül szóba, hogy azt hiszem, hétvégén megint megsütöm. :)
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEduaszo, 2013-04-06 21:18

Sziasztok! Nagyon gyors segítség kellene. :) Mindenhol kerestem ezt a receptet, ez a legszebb kép róla, de az sehogy se fér az agyamba, hogy ebbe tényleg semmi zsiradék nem kell? Se olaj, se margarin, se zsír? (a tésztába) Nagyon megköszönném, ha válaszolnátok mielőbb!

Fahéj
Fahéjszo, 2013-04-06 21:30

Gyors válasz: nem kell!!! Mert ez egy piskóta, abba se kell, pontosabban egy vizes piskóta, de víz helyett kólával készítve. Nagyon finom puha!
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEduav, 2013-04-07 08:24

Köszönöm! Nem is reméltem ilyen gyors választ. Most állok neki sütni. :) így már világos! :) kíváncsian várom, milyen lesz. Jónak kell lennie, mert meglepi süti lesz. :)

Fahéj
Fahéjv, 2013-04-07 08:51

Jó is lesz!!! :) De azért majd számolj be!
Üdv: Fahéj

AnnaEdua
AnnaEduav, 2013-04-07 18:17

Majdnem ilyen szépre sikeredett. :) a krém kicsit több tejjel készülhetett volna nálam, azt hiszem, kicsit vékonyka lett. Annyit azért módosítottam, mivel a tojásos krémeket nem szeretjük, hogy 6 deci tejben főztem meg 2 Oetkeres tejszín ízű pudingport 6 kanál cukorral és a kókusszal is egyet rottyantottam rajta :) Köszönöm a receptet és a segítséget! :)

Fahéj
Fahéjv, 2013-04-07 22:55

Ügyesen megoldottad! Örülök, hogy ilyen jól sikerült. :)
Üdv: Fahéj

barnianyu
barnianyuszo, 2013-04-06 18:10

Szia! ma megsütöttem , nagyon jól sikerült,szinte el is fogyott, imádták a vendégeim. lehetne egy kérésem , a krém leírásnál a vaníliás cukrot és porcukrot írod hozzávalónak ,és az 5 ös pontban azt ugye fel is használom :" a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel."de közben a 6-nál "6. A porcukrot krémesre keverjük a margarinnal", akkor a vaníliás cukorral és a tejjel melyik cukrot és mennyit kell pontosan mert azt találomra raktam bele Kristálycukrot, mert ott csak sima cukrot írsz de a hozzávalóknál meg nincs írva. Köszönöm előre is csak azért szeretném tudni , mert lehet legközelebb nem találom el az árányt.

Fahéj
Fahéjszo, 2013-04-06 20:24

Kedves Barnianyu!
Hű, jó, hogy szóltál, itt tényleg zagyvára sikeredett a leírás. Ki is javítottam. A főzős krémbe csak 5 dkg cukor kell, az mindegy, hogy milyen, úgyis elolvad. A margarinba meg a megmaradt 10 dkg kell, de ahhoz mindenképpen porcukor. Elnézést érte! Legközelebb így már nem lesz gond.
Ahogy a leírásodból kivettem, te akkor több cukorral készítetted. Ha szeretitek, hogy édesebb a süti, akkor úgy is lehet készíteni, hogy mind a 15 dkg cukrot a margarinhoz adod, és a főzős krémbe plusz beleteszel 1-2 ek kristálycukrot.
Üdv: Fahéj

barnianyu
barnianyuh, 2013-04-08 21:04

Nagyon köszönöm a választ! igen több cukorral csináltam így ,de szerencsére azért finom lett . még kezdő vagyok , aztán nem voltam biztos a dologban :) de így jobb ha tudom a biztos adagolást :) hétvégén megint meg kell sütnöm mert ezt kérte mindenki újra! Szép estét neked!

Gabys
Gabysszo, 2013-04-06 11:25

Tegnap este elkészítettem. Mára a fele van csak a hűtőben. Azt hiszem többet nem is kell mondanom:) Köszönöm ! Gabi

Fahéj
Fahéjszo, 2013-04-06 11:30

Ez igazán jó hír! :) Egészségetekre!
Szép hétvégét! Fahéj

Fahéj
Fahéjszo, 2013-04-06 07:36

Akkor ezt is szeretni fogod! Remélem legalábbis... :)
Üdv: Fahéj

petrezselyem
petrezselyemp, 2013-04-05 11:25

Kedves Fahéj!
Hát ezt is meg kell csinálnom.....Nagyon jól hangzik a neve.Ezt is te találtad ki?Istenien néz ki!Hamarosan megcsinálom,köszönet érte!
Szép napot!
petrezselyem

Fahéj
Fahéjp, 2013-04-05 17:28

Nem, ezt úgy kaptam. :) De annyit azért változtattam rajta, hogy a kókuszos krémben kiváltottam a pudingport liszttel. Lehet, hogy majd a tetején is kiváltom, ha legközelebb készítem.
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2013-04-05 09:26

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fahéj
Fahéjp, 2013-04-05 11:13

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csak egy pillantást is vetett rá! :)

Gabys
Gabyscs, 2013-04-04 21:33

nagyjából... az enyém: felső csirkecombok bőr nélkül, (családi mennyiség) másfél deci pepsi cola, 2 ek. ketchup, pici só, csirkefűszersó, jó nagy ek. méz, (nem baj ha picit lefolyik) frissen őrölt bors, kevés fokhagyma granulátum 2-3 ek. olaj. A cuccost jénaiban, vagy tepsiben összekevered, kóstold meg, ha úgy ítéled meg, még fűszerezheted ízlésed szerint. Beleteszed a letisztított, kicsontozott csirkecombokat, 1 éjszaka hűtőben. Nem fogja teljesen befedni a pác, de érdemes úgy időzíteni, hogy a húst meg tudd forgatni 1x. Másnap az egészet lefedve megsütöd. 200 fok kb. 1 óra. Utána a fóliát leszeded, picit megpirítod és készen van:) Nagyon finom, különleges íze van. Olyan kínais:)))

Fahéj
Fahéjp, 2013-04-05 07:15

Nagyon köszi!!! :) Tetszik. Tényleg olyan pikáns lehet. Kipróbálásra ítélve! :)

Gabys
Gabyscs, 2013-04-04 15:03

Hát ez megfogott kedves Fahéj:)) Szép is, jól is hangzik, a kólaimádó kiscsapatomnak elkészítem. és még 3 évet sem kell várniuk:) Köszi, Gabi

Fahéj
Fahéjcs, 2013-04-04 20:29

:) Nem nehéz, és nagyon finom. Nálunk kicsit vonakodva fogadták, hogy mi ez az újítás már megint sütiügyben... De aztán nagy sütizés lett belőle, és úgy elfogyott, mint a csuda! Szerintem ez nálatok se lesz másképp. :))
Üdv: Fahéj

Gabys
Gabyscs, 2013-04-04 20:47

Ma kólás csirkét sütöttem ebédre. Ne tudd +, hogy lestek rám, mikor közöltem:))) Ezzel a sütivel biztos újabb meglepit okozok. Nálunk is van időnként vonakodás....aztán nagy falatozás. Meg vagyok nyugodva:))) Szép estét:) Gabi

Gabys
Gabyscs, 2013-04-04 21:32

Jujjjjjj, a szokásos tévedés:) A válasz/recept fent...