Klasszikus császármorzsa recept

Klasszikus császármorzsa
Klasszikus császármorzsa
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a császármorzsát, amit igen egyszerű elkészíteni, ezért nem is értem, sokan miért inkább a bolti dobozossal próbálkoznak.

Ez az adag két személyre elegendő, így ajánlom rögtön a dupla mennyiség elkészítését. Könnyű és gyors, garantáltan finom!

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa házi baracklekvárral, császármorzsa, lekváros császármorzsa, citromos búzadara sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen.
  2. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát.
  3. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 500
össznézettség: 95 251
elküldve: 6
receptkönyvben: 118
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361