Kivi szelet recept

Kalória?
Kivi szelet
Kivi szelet
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik receptoldalon találtam. Kicsit módosítottam rajta. Nagyon szeretjük.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Szezonban eperrel lehet készíteni piros tortazselével.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés kivis sütemény, tejszínes kivikocka, kakaós-kivis sütikocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. Míg sül, megcsináljuk a krémet.
  6. A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
  7. Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és megcsináljuk a tortazselét.
  8. Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk. A langyosan a kivire kanalazzuk. Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 67 105
elküldve: 105
receptkönyben: 1 950
elkészítve: 73/125
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruszliné

Mióta szakács: 2011.04.12.
8 recept

Hozzászólások (61)

solya3
solya3 szo, 2014-10-18 17:07

Nagyon finom! Már többször elkészítettem, többféle gyümölccsel. :)

Phoebe80
Phoebe80 / Phoebe80 p, 2014-05-02 16:05

Szia:) Ezt szeretném holnap elkészíteni, csak eperrel. Azt is ilyen vékony szeletekre szoktad vágni?

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné szo, 2014-05-03 04:22

Szia!Igen,nem kell vastagra szelni.Így könnyebb a sütemény vágása,és biztosan elég rá a zselé.
Remélem tudtam segíteni!

Gyovai Zita
Zita :) / Gyovai Zita k, 2014-04-29 20:55

Ez a süti mennyei finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek! A krém tényleg nagyon jó ötlet és bármilyen gyümölccsel jól passzol. Köszi a receptet :)

Shasa
Shasa h, 2014-03-03 11:50

Remekül sikerült, a tejfölös krém az valami hihetetlen jó ötlet, biztosan nem utoljára készítettem el! :) nagyon szépen köszönöm a feltöltést!

Blazsanna
Blazsanna szo, 2013-05-11 19:11

Szépen kérném, aki már ezt a sütit elkészítette: mekkora tepsibe készítitek el?

punkzsuzsi
punkzsuzsi v, 2013-05-19 15:19

Én már másodszor csináltam meg egy kb 25x35 cm-es tepsibe. Gyönyörű szép lett. A zselébe tettem egy csepp zöld ételfestéket. Igen mutatós, nagyon finom süti.

nyevi70
nyevi70 h, 2013-05-20 16:47

Én is végigolvastam az összes hozzászólást, mire észrevettem. Még tegnap meg is csináltam és nagyon finom lett, biztosan neked is sikerül. :-)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-05-02 08:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

biroedit90
biroedit90 sze, 2013-05-01 17:33

Megcsináltam, finom is lett, de nagyon laposka a piskóta és a krém is, hiába pici tepsibe tettem. Mi lehet a baj?

Juditka_k
Juditka_k k, 2013-04-09 10:25

En is elkeszitettem Husvetra, s nagyon jol sikerult. Koszonom szepen a receptet. :)

Polly87
Polly87 h, 2013-04-01 12:42

Megcsináltam Húsvétra és pont ilyen lett mint a képen, az íze pedig valami fantasztikus! Mindenkinek csak ajánlani tudom :) Köszönet a receptért!

ani 75
ani 75 szo, 2013-01-05 16:30

Kicsit idegenkedtem a tejföl és a Hullala párosításától,de gondoltam próba szerencse.Nem volt itthon kivi csak ananász konzerv,de Isteni fincsi.Gondolom kivivel mutatósabb,de nézegetni úgy sincs idő :) .Köszi a receptet.

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-10-04 17:02

Ribizlivel a tetején csináltam meg, de tényleg nagyon finom így is. Természetesen a kiviset már áprilisban megpróbáltuk, nagyon jó lett. Receptet mentettem és most jött a ribizlis változat.
Boszi

Szaszuka
Szaszuka cs, 2012-05-17 17:03

Épp most lett kész ez a remek süti! :) Nagyon jól sikerült, egyből ment is a receptjeim közé! :))

Fancs
Tdory / Fancs szo, 2012-04-14 21:40

Szia
Azt szeretném kérdezni hogy a krémbe nem felejtettél ki valamit ? :O Mert nagyon folyós lett és a végén sajna szétfolyt a torta ( Mert annak készítettük el ) . És sajnos a citrom se kapta össze :(
De a tészta nagyon finom és szép is lett nagyon :) Szeretném meg csinálni még egyszer mert nagyon fúrja az oldalam :P

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné v, 2012-04-15 05:39

Szia!
Nem felejtettem el semmit!
Nekem eddig mindig sikerült,meg a hozzászólásokból ítélve ég sokaknak!
Nem tudom mitől folyhatott.
Gondolom zselatinra gondoltál,vagy valamire ami megfogja a krémet.
Próbáld meg még egyszer és ha akkor is folyós tegyél bele.Remélem akkor sikerülni fog!
Remélem azért így is elfogyott!
Bízom benne hogy másodszorra sikerül.
Jó keményre verd fel a tejszínt!Talán az is számít hogy milyen a tejföl is.
Várom válaszod!
További jó sütést!

Kynee
Kynee / Kynee cs, 2013-11-14 17:56

Hali, sajna nekem is folyik, pedig megszokásból még zselatint is tettem a krémbe. A tejszínem nem hulala, de a madártejszelet mindig sikerül belőle. Szóval lehet h tényleg nem mindegy a tejföl?

stüncibogyó
stüncibogyó k, 2012-02-14 14:32

Nekem a krém tiszta folyékony lett. Nem kaptam hulalát és milli habtejszínt vettem helyette,de úgy látszik az nem jó pedig ezt ajánlották. Amúgy ízre jó lenne,de ez most csokis piskóta lesz öntettel és kiwi darabokkal... vagy van esetleg megoldás hogy keményítsem a krémet???? S.O.S !

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné k, 2012-02-14 18:06

Szia!Már biztos megoldottad a helyzetet....A hulala mégis csak hulala.Én rétegeztem volna pohárbam, tészta,krém ,kivi. Remélem azért elfogy.
Üdv

Edea25
Edea25 sze, 2012-01-25 21:26

Háááát minimális... :-)
Nem komolyan maradt és tényleg fájintos lett.
Pedig már kicsit herótunk kezdett lenni a tejhabos krémektől de ez korrekt volt.
A párom első kérdése az volt,hogy tettem-e bele túrót...?
Túrót???
Na mindegy mégegyszer köszke tök yooo lett :-)

Edea25
Edea25 sze, 2012-01-25 13:02

Hali!

Bár még a zselé nincs rajta,de a krém meg lett kóstolva és ott van a szeren...:-)
Tartok tőle hogy ennek se nagyon lessz ideje kifagyni....
Köszi a receptet :-)

petrezselyem
petrezselyem cs, 2012-01-19 10:22

Szia!
Megígértem,hogy megírom,hogy milyen lett a süti.Hát valami isteni,a gyerekek pillanatok alatt majdnem befalták mind.Biztos ami biztos alapon megcsináltam mindkét pici tasakos tortazselét,mert féltem,hogy nem lesz rá elég.De most már nyugodtan állíthatom és hinnem kellett volna neked,tényleg elég rá az egy tasak.Nagyon fincsi volt,hát nálunk biztos bekerült a kedvencek közé.Legközelebb más gyümölccsel is megpróbálom,szerintem másfajtával is finom.Köszönet még egyszer a receptért,nálunk nagyon bevált.És nem is nagy ördöngősség megcsinálni.Köszike és üdv.:petrezselyem

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné sze, 2012-01-25 19:57

Szia!
Nagyon örülök a sikernek!A zselével kapcsolatban:"a jó pap is holtig tanul"!
Én már csináltam szezonban eperrel,úgy is finom.
További jó sütögetést!

niki371
Niki. / niki371 cs, 2012-01-12 12:51

Szia! Most tudtam csak géphez jutni mióta megláttam a receptedet.
Aznap rögtön el is készítettem, a családom agyon dicsért vele!
Fényeztek, hogy ez milyen isteni süti lett, a fiamba semmilyen sütit nem tudok belenyomni (2 éves lesz) de ezt falta!
Tudom, ez Neked nem sokat mondd, de egy olyan gyerek akit kiráz a hideg (szó szerint) az édességtől befalta a sütidet!

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné sze, 2012-01-25 20:03

Szia!Most már a Te sütid is!
Annál nagyobb öröm,dicséret nincs,mint mikor az ember látja,hogy más jóízűen falja az általa készített ételt...
Én átérzem amit írtál,én pont így vagyok a férjemmel..
Semmi édességet nem szeret,kivétel az oroszkrém és ez a süti.
Remélem továbbra is ízleni fog a fiadnak!
Üdv:Bruszliné

K.Niki
K.Niki / K.Niki h, 2012-01-09 14:33

Szia!
Hétvégén elkészítettem a sütidet.Egyszerű,gyors,finom,és szép!
Köszönet érte,máskor is megsütöm.

monikovacs
monikovacs cs, 2012-01-05 15:27

Kedves Bruszliné és Minden Kedves Hozzászóló!
Nagyon érdekel, hogy éritek el, hogy a tejes alapanyagú krémeket nem keseríti meg a kiwi (és az ananász)?
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Üdv

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné cs, 2012-01-05 16:47

Kedves Moni! Hát ez egy jó kérdés.Én ilyet még nem tapasztaltm.A kivit nem a krémbe teszem,hanem rá,és vékonyra szeletelve.Egyszer probáld ki,én már többször csináltam kivivel lehet nem volt ideje megkeseredni.De ha gondolod csináld banánnal vagy barack beföttel.Remélem tudtam segíteni.

monikovacs
monikovacs cs, 2012-01-05 17:22

Köszönöm a választ.

Kimondottan a kiwiről és az ananászról állítják, van bennük vmi olyan anyag, ami megkeseríti a tejszínt, túrót, joghurtot, stb.
Sokszor próbáltam, és tényleg így van...Talán, ha nem keverjük bele a krémbe és ha gyorsan elfogy, akkor nincs ideje...:)

Más: a képen látható krémnél a tejszínbe tettél fixálót? Olyan szép könnyű és levegős, mégis szilárd az állaga. Megcsináltam a megadottak szerint, de az enyém krémesen folyós lett...

Üdv

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné cs, 2012-01-05 18:02

Nem tettem bele semmi fixálót ezért is tetszett meg a recept.A tejszínt jó keményre kell verni és a citromlé kapja össze!Azért sikerült elkenni?

z.agi
z.agi p, 2012-01-20 12:43

A hétvégén szeretném megcsinálni, és arra lennék kiváncsi mennyi citromlé kell bele? Én is félek hogy nem sikerül ilyen szépre a krém! Előre is köszi!

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné p, 2012-01-20 18:02

Szia!Előszőr tegyél bele 3 evőkanállal,majd kóstold meg.Ha citromosabban szeretitek,akkor tegyél bele röbbet!Jó sütögetést!

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
690