Kivi szelet recept

Kivi szelet
Kivi szelet
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik receptoldalon találtam. Kicsit módosítottam rajta. Nagyon szeretjük.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 7 dkg liszt (finom)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Szezonban eperrel lehet készíteni piros tortazselével.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés kivis sütemény, tejszínes kivikocka, kakaós-kivis sütikocka

elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. Míg sül, megcsináljuk a krémet.
  6. A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.
  7. Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és megcsináljuk a tortazselét.
  8. Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk. A langyosan a kivire kanalazzuk. Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 57 088
elküldve: 101
receptkönyben: 1 772
elkészítve: 47/101
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruszliné

Mióta szakács: 2011.04.12.
8 recept

Hozzászólások (57)

Shasa
Shasah, 2014-03-03 12:50

Remekül sikerült, a tejfölös krém az valami hihetetlen jó ötlet, biztosan nem utoljára készítettem el! :) nagyon szépen köszönöm a feltöltést!

Blazsanna
Blazsannaszo, 2013-05-11 20:11

Szépen kérném, aki már ezt a sütit elkészítette: mekkora tepsibe készítitek el?

punkzsuzsi
punkzsuzsiv, 2013-05-19 16:19

Én már másodszor csináltam meg egy kb 25x35 cm-es tepsibe. Gyönyörű szép lett. A zselébe tettem egy csepp zöld ételfestéket. Igen mutatós, nagyon finom süti.

nyevi70
nyevi70h, 2013-05-20 17:47

Én is végigolvastam az összes hozzászólást, mire észrevettem. Még tegnap meg is csináltam és nagyon finom lett, biztosan neked is sikerül. :-)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-05-02 09:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

biroedit90
biroedit90sze, 2013-05-01 18:33

Megcsináltam, finom is lett, de nagyon laposka a piskóta és a krém is, hiába pici tepsibe tettem. Mi lehet a baj?

Juditka_k
Juditka_kk, 2013-04-09 11:25

En is elkeszitettem Husvetra, s nagyon jol sikerult. Koszonom szepen a receptet. :)

Polly87
Polly87h, 2013-04-01 13:42

Megcsináltam Húsvétra és pont ilyen lett mint a képen, az íze pedig valami fantasztikus! Mindenkinek csak ajánlani tudom :) Köszönet a receptért!

ani 75
ani 75szo, 2013-01-05 17:30

Kicsit idegenkedtem a tejföl és a Hullala párosításától,de gondoltam próba szerencse.Nem volt itthon kivi csak ananász konzerv,de Isteni fincsi.Gondolom kivivel mutatósabb,de nézegetni úgy sincs idő :) .Köszi a receptet.

Boszi13
Boszi13cs, 2012-10-04 18:02

Ribizlivel a tetején csináltam meg, de tényleg nagyon finom így is. Természetesen a kiviset már áprilisban megpróbáltuk, nagyon jó lett. Receptet mentettem és most jött a ribizlis változat.
Boszi

nemrosszasszony
nemrosszasszonyv, 2012-06-17 10:51

Nagyon ott van! :)Eperrel készítettem,szerintem bármilyen gyümölccsel megállja helyét.

Szaszuka
Szaszukacs, 2012-05-17 18:03

Épp most lett kész ez a remek süti! :) Nagyon jól sikerült, egyből ment is a receptjeim közé! :))

Fancs
Fancsszo, 2012-04-14 22:40

Szia
Azt szeretném kérdezni hogy a krémbe nem felejtettél ki valamit ? :O Mert nagyon folyós lett és a végén sajna szétfolyt a torta ( Mert annak készítettük el ) . És sajnos a citrom se kapta össze :(
De a tészta nagyon finom és szép is lett nagyon :) Szeretném meg csinálni még egyszer mert nagyon fúrja az oldalam :P

Bruszliné
Bruszlinév, 2012-04-15 06:39

Szia!
Nem felejtettem el semmit!
Nekem eddig mindig sikerült,meg a hozzászólásokból ítélve ég sokaknak!
Nem tudom mitől folyhatott.
Gondolom zselatinra gondoltál,vagy valamire ami megfogja a krémet.
Próbáld meg még egyszer és ha akkor is folyós tegyél bele.Remélem akkor sikerülni fog!
Remélem azért így is elfogyott!
Bízom benne hogy másodszorra sikerül.
Jó keményre verd fel a tejszínt!Talán az is számít hogy milyen a tejföl is.
Várom válaszod!
További jó sütést!

Kynee
Kyneecs, 2013-11-14 18:56

Hali, sajna nekem is folyik, pedig megszokásból még zselatint is tettem a krémbe. A tejszínem nem hulala, de a madártejszelet mindig sikerül belőle. Szóval lehet h tényleg nem mindegy a tejföl?

aantee
aanteep, 2012-02-17 22:20

Elképesztően finom, különösen a tészta nagyon finom csokis.

stüncibogyó
stüncibogyók, 2012-02-14 15:32

Nekem a krém tiszta folyékony lett. Nem kaptam hulalát és milli habtejszínt vettem helyette,de úgy látszik az nem jó pedig ezt ajánlották. Amúgy ízre jó lenne,de ez most csokis piskóta lesz öntettel és kiwi darabokkal... vagy van esetleg megoldás hogy keményítsem a krémet???? S.O.S !

Bruszliné
Bruszlinék, 2012-02-14 19:06

Szia!Már biztos megoldottad a helyzetet....A hulala mégis csak hulala.Én rétegeztem volna pohárbam, tészta,krém ,kivi. Remélem azért elfogy.
Üdv

Edea25
Edea25sze, 2012-01-25 22:26

Háááát minimális... :-)
Nem komolyan maradt és tényleg fájintos lett.
Pedig már kicsit herótunk kezdett lenni a tejhabos krémektől de ez korrekt volt.
A párom első kérdése az volt,hogy tettem-e bele túrót...?
Túrót???
Na mindegy mégegyszer köszke tök yooo lett :-)

Edea25
Edea25sze, 2012-01-25 14:02

Hali!

Bár még a zselé nincs rajta,de a krém meg lett kóstolva és ott van a szeren...:-)
Tartok tőle hogy ennek se nagyon lessz ideje kifagyni....
Köszi a receptet :-)

petrezselyem
petrezselyemcs, 2012-01-19 11:22

Szia!
Megígértem,hogy megírom,hogy milyen lett a süti.Hát valami isteni,a gyerekek pillanatok alatt majdnem befalták mind.Biztos ami biztos alapon megcsináltam mindkét pici tasakos tortazselét,mert féltem,hogy nem lesz rá elég.De most már nyugodtan állíthatom és hinnem kellett volna neked,tényleg elég rá az egy tasak.Nagyon fincsi volt,hát nálunk biztos bekerült a kedvencek közé.Legközelebb más gyümölccsel is megpróbálom,szerintem másfajtával is finom.Köszönet még egyszer a receptért,nálunk nagyon bevált.És nem is nagy ördöngősség megcsinálni.Köszike és üdv.:petrezselyem

Bruszliné
Bruszlinésze, 2012-01-25 20:57

Szia!
Nagyon örülök a sikernek!A zselével kapcsolatban:"a jó pap is holtig tanul"!
Én már csináltam szezonban eperrel,úgy is finom.
További jó sütögetést!

niki371
niki371cs, 2012-01-12 13:51

Szia! Most tudtam csak géphez jutni mióta megláttam a receptedet.
Aznap rögtön el is készítettem, a családom agyon dicsért vele!
Fényeztek, hogy ez milyen isteni süti lett, a fiamba semmilyen sütit nem tudok belenyomni (2 éves lesz) de ezt falta!
Tudom, ez Neked nem sokat mondd, de egy olyan gyerek akit kiráz a hideg (szó szerint) az édességtől befalta a sütidet!

Bruszliné
Bruszlinésze, 2012-01-25 21:03

Szia!Most már a Te sütid is!
Annál nagyobb öröm,dicséret nincs,mint mikor az ember látja,hogy más jóízűen falja az általa készített ételt...
Én átérzem amit írtál,én pont így vagyok a férjemmel..
Semmi édességet nem szeret,kivétel az oroszkrém és ez a süti.
Remélem továbbra is ízleni fog a fiadnak!
Üdv:Bruszliné

K.Niki
K.Nikih, 2012-01-09 15:33

Szia!
Hétvégén elkészítettem a sütidet.Egyszerű,gyors,finom,és szép!
Köszönet érte,máskor is megsütöm.

monikovacs
monikovacscs, 2012-01-05 16:27

Kedves Bruszliné és Minden Kedves Hozzászóló!
Nagyon érdekel, hogy éritek el, hogy a tejes alapanyagú krémeket nem keseríti meg a kiwi (és az ananász)?
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Üdv

Bruszliné
Bruszlinécs, 2012-01-05 17:47

Kedves Moni! Hát ez egy jó kérdés.Én ilyet még nem tapasztaltm.A kivit nem a krémbe teszem,hanem rá,és vékonyra szeletelve.Egyszer probáld ki,én már többször csináltam kivivel lehet nem volt ideje megkeseredni.De ha gondolod csináld banánnal vagy barack beföttel.Remélem tudtam segíteni.

monikovacs
monikovacscs, 2012-01-05 18:22

Köszönöm a választ.

Kimondottan a kiwiről és az ananászról állítják, van bennük vmi olyan anyag, ami megkeseríti a tejszínt, túrót, joghurtot, stb.
Sokszor próbáltam, és tényleg így van...Talán, ha nem keverjük bele a krémbe és ha gyorsan elfogy, akkor nincs ideje...:)

Más: a képen látható krémnél a tejszínbe tettél fixálót? Olyan szép könnyű és levegős, mégis szilárd az állaga. Megcsináltam a megadottak szerint, de az enyém krémesen folyós lett...

Üdv

Bruszliné
Bruszlinécs, 2012-01-05 19:02

Nem tettem bele semmi fixálót ezért is tetszett meg a recept.A tejszínt jó keményre kell verni és a citromlé kapja össze!Azért sikerült elkenni?

z.agi
z.agip, 2012-01-20 13:43

A hétvégén szeretném megcsinálni, és arra lennék kiváncsi mennyi citromlé kell bele? Én is félek hogy nem sikerül ilyen szépre a krém! Előre is köszi!

Bruszliné
Bruszlinép, 2012-01-20 19:02

Szia!Előszőr tegyél bele 3 evőkanállal,majd kóstold meg.Ha citromosabban szeretitek,akkor tegyél bele röbbet!Jó sütögetést!

eseme
esemek, 2012-01-03 18:16

Hát ez a recept... mintha én írtam volna le. A másik kivis sütit megcsináltan karácsonyra, finom volt, de gondolkoztam ne egy ien változtatással csináljam.e meg.
Úgy látom ezen más is gondolkozott és meg is csinálta.
Köszi a bíztatást Bruszliné. :-)

Bruszliné
Bruszlinék, 2012-01-03 18:47

Azt a kiviset nem ismerem,de megnézem.Amiből én variáltam,annak a tésztájàban mák volt kakaó helyett stb...Bár úgy sem lehet rossz!Ha megcsinálod,mindenképp számolj be az eredményről!

petrezselyem
petrezselyemk, 2012-01-03 18:08

A tortazseléből te milyet és mekkora kiszerelésűt használsz?Mégis mekkora mennyiségű kell erre a sütire?Válaszodat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
690