r
Nosalty Logó

Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap, 김치볶음밥)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap, 김치볶음밥)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2464.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2464.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

  • 2 bögre rizs (Sushirizsből vagy más kis szemű rizsből készítsük. Ha frissen főtt, hagyjuk 5-10 percig szobahőmérsékleten, hogy kihűljön főzés előtt!)
  • 4 szelet bacon (nagyon apró kockákra vágva)
  • 250 g kimchi (apróra vágva)
  • 1 kis fej fehér hagyma (apróra vágva)
  • 100 g gomba (enoki gomba - opcionális)
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 ek chilipaszta (vagy gochujang, koreai chilipaprika-massza)
  • 2 db tojás (tükörtojásként megsütve a tálaláshoz)
  • 1 közepes db újhagyma (vékonyra szeletelve a tálaláshoz)
  • 2 g tengeri hínár (szárított, pörkölt algalapok felaprítva a tálaláshoz)

Elkészítés

  1. Melegítsünk fel egy enyhén kiolajozott, nagy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá az apró kockára vágott bacondarabokat. Addig süssük, amíg a bacon kissé megpirul.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fehérhagymát, és kevergetve gyorsan pirítsuk magas lángon. Ezután adjuk hozzá a kimchit, a kimchi levét, a szójaszószt és a gochujang-ot is, ami egy koreai chilipaprika-massza. Kevergetve süssük, amíg a kimchi puha és mély színű nem lesz, nagyjából 3-4 percig. Szánjunk időt erre a lépésre, hogy a gazdag ízek kialakuljanak. (Opcionális: adjuk hozzá az enoki gombát, gyökerét eltávolítva, leöblítve és lecsepegtetve, keverjük hozzá néhány másodpercig).
  3. Ezután adjuk hozzá a rizst, és mérsékeljük a hőt közepesen alacsonyra. Addig keverjük, amíg minden része jól el nem keveredik, és a csomósodott rizs fel nem törik, nagyjából 3-4 percig.
  4. Miután a rizst egyenletesen bevonta a kimchi, emeljük a hőt, és folytassuk a rizs sütését, időnként megforgatva. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén keverjük hozzá a szezámolajat és az opcionális szezámmagot.
  5. Tálaláskor merjük kis tálakba, süssünk rá tükörtojást, díszíthetjük fekete szezámmaggal, szárított algacsíkokkal és/vagy apróra vágott újhagymával.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 2474
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 23.

Ajánló

A kimchis sült rizs fantasztikus étel a maradék rizs hasznosítására. Biztosan te is hallottad már, hogy az egy-két napos rizs a legjobb a sült rizses ételek készítéséhez, ez ennél a fogásnál is pont így van. A koreaiak általában rövid szemű fehér rizst használnak a mindennapokban. Azonban bármilyen más rizs, amelyet sült rizshez használunk (beleértve a barna rizst és a vegyes szemű rizst is) megfelelő ehhez a recepthez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap, 김치볶음밥)
Hering András 166 recept

A kimchis sült rizs, más néven Kimchi Bokkeumbap (김치 볶음밥) a koreai sült rizsek egyik népszerű fajtája. A kimchi alapja a nappa cabbage (bae chu), azaz kínai kel, ahogy nálunk hívják – pedig nem kifejezetten kínai, bár Ázsiából származik. Most már könnyen beszerezhető bármelyik nagyáruházban vagy piacon. Sokkal könnyebb leveleire szedni és mosni, mint a sima kelkáposztát. Roppanós, lédús, egyszerűen: nagyszerű. A kimchis sült rizs egy szerény koreai étel, amelyet alapvetően kimchiből és maradék rizsből készítenek. Mivel a koreai otthonokban szinte mindig megtalálható ez a két alapanyag, a kimchi sült rizs a kedvenc étkezési lehetőség, amikor úgy tűnik, nincs mit enni otthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili