r
Nosalty Logó

Kelt háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 7809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.4 g

Zsír

  • Összesen
    439.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15964.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    2453 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    10320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1066 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    295 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 7809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az 1 dl langyos tejet a cukorral, sóval és az élesztővel.
  2. Közben összekeverjük a tészta hozzávalóit, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, összegyúrjuk, majd meleg helyen duplára kelesztjük.
  3. Négy cipót gyúrunk a tésztából, vékonyra nyújtjuk.
  4. Végül a korábban elkészített fokhagymás tejföllel megkenjük, majd ráhalmozzuk a párizsit, kukoricát, reszelt sajtot, hagymát, majd szorosan feltekerjük.
  5. Háromszög alakú formákra vágjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé.
  6. A tetejét megkenjük tejfölös tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19576
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még csak egy alkalommal sütöttem meg, de nagyon kapós volt, a képeket látva sokan elkérték tőlem a receptjét, így gondoltam megosztom veletek is! :) Remélem, hogy minél többen kipróbáljátok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!