Kelkáposzta fasírt recept

Kalória?
Kelkáposzta fasírt
Kelkáposzta fasírt
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből azóta már készítettem hasonló ételeket. Most jött el a nagy alkalom, mert itt várakozott a hűtőmben szerényen megbújva egy szerencsétlen kis kelkáposzta, amiről jól elfelejtkeztem. Ahogy kezembe akadt, azonnal eldőlt a sorsa. Ha már annyit várt, ne a szokásos étel legyen belőle. Szerintem nem bánta meg, mert én sem! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én főzelékhez készítettem feltétnek. De magában, esetleg majonézzel vagy valami fincsi mártogatóssal is ki fogom próbálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségfasírt kelkáposztából, kelkáposztás ropogós, kelkáposzta vagdalt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa.

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 220
elküldve: 23
receptkönyben: 1 074
elkészítve: 53/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
264 recept

Hozzászólások (56)

brekikri
brekikri p, 2015-02-20 14:36

Én kelbimbóból készítettem, mert ez volt kéznél. Fincsi lett, jó kis étel. Köszi.

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2015-02-20 16:59

Biztosan ugyanolyan finom lett kelbimbóból is. Fő a kreativitás! :) Nyugodtan lehet módosítani a hozzávalókat, ízlés, no meg a hűtő tartalma szerint.
Üdv: Fahéj

Pista39
Pista39 h, 2014-04-14 21:31

Mindenkinek!

Amit Fahéj készít, az mind tuti!

Üdv mindenkinek:

Pista

himerbea
Beáta / himerbea cs, 2014-01-23 16:02

Örülök, hogy találtam ezt a receptet. Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm! El is mentettem a receptkönyvembe.

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2014-01-23 21:36

Ennek örülök! Én is pont holnap fogok készíteni, már alig várom. :)

barbógarbó
barbógarbó k, 2013-12-17 16:30

Római kömény nem volt itthon, de tandoori masala fűszerkeverék igen, abban meg úgyis van az is, és hát mit mondjak... Isteni lett, köszönöm a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-12-18 07:36

Igazán nincs mit! Én is úgy vagyok vele, hogy ami fűszer itthon van, azt használom. És hát nekem meg volt egy adag római köményem, és próbálgattam, mihez passzol. A karalábé, kelkáposzta, répa nagyon szépen összeillik vele.
Üdv: Fahéj

brekikri
brekikri h, 2013-10-14 19:33

Kedves Fahéj!

Már régebben is készítettem ilyesmit, de azért megnéztem most a receptet. Nagyon jó lett :-) Köszi

belin
belin v, 2013-04-07 15:00

Köszönöm a receptet, barátnőm mesélte, miatta jutottam ide, ehhez a recepthez. Nálunk a kisebbik gyerekem aki nem zöldség rajongó, több darabot is megevett.

Timancs
Timancs v, 2012-12-02 14:31

Hmmmmm..........most faltam fel a fél adagot! Isteni volt! Én kínai kelből készítettem és pár csepp olajon, teflonserpenyőben sütöttem meg a lepénykéket! Sütés közben teljesen olyan illat terjengett a konyhában, mintha rendes fasírtot sütöttem volna!
Én finom sózott tejfölbe mártogatva eszegettem meg!
Mennyei volt!
Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2012-12-02 19:52

Örülök, hogy ízlik! Én is fogok a napokban készíteni, mert épp ma maradt a frankfurti leves készítésekor egy fél fej kelkáposztám. Már alig várom, mert mi is nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéj

andilawyer
andilawyer h, 2012-11-19 23:07

Kedves Fahéj!

Ez a recepted is nagyon jól sikerült! És úgy látom az előttem hozzászólóknál is jól bevált a kicsiknél, hát nálunk is sorra tüntették el a 2,5 éves ikrek.

Köszönjük!

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2012-11-20 11:44

Kedves Andi!
Örülök, hogy ez is bevált! Aranyosak lehettek azok a csöppségek, ahogy lakmároztak belőle. :)
Üdv: Fahéj

hatta
hatta cs, 2012-09-06 23:09

Kedves Fahéj!
Köszönöm szépen ezt a nagyon finom receptet! Sajnos az én 2,5 éves tündérkém 1 harapásig jutott, de mi apával megettük az egészet! De nem adom fel, biztos, hogy még sokat fogom elkészíteni.
Üdv. Hatta

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2012-09-07 06:55

Kedves Hatta!
Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Hát a kicsik bizony nem mindig nyitottak az ilyen ízekre, de ha látja, hogy ti milyen örömmel eszitek, talán majd ő is kedvet kap. :)
Üdv: Fahéj

kicsivik
kicsivik / kicsivik h, 2012-04-23 11:41

Nekünk is nagyon ízlett, már hetek óta készültem arra, hogy megsütöm, és milyen jól tettem. Olaj helyett a sütőben pirultak meg.

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2012-04-23 16:22

És milyen jó ötlet a sütőben! Én is kipróbálom majd. :)
Üdv: fahéj

Kovács Nikolett
Kovács Nikolett p, 2012-04-20 13:59

Kedves Fahéj!

Elkészítettem a fasírtot és nagyon nagy sikere volt :) 4 kisember ( 1 évesek ) lett a rajongója :)

Köszönjük szépen !

További sok sikert a főzőcskéhez.
Üdv:Niki

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2012-04-20 15:50

Kedves Niki!
Kívánom, hogy a sok finomságtól, amit főzöl, nagyra nőjenek a kisemberek! :) Az mindig külön öröm nekem, ha a kicsik is kedvelik a receptjeim alapján készült ételeket.
Üdv: Fahéj

retekszisz
retekszisz h, 2012-04-16 14:26

Köszönöm a húgodnak is a receptet, és persze Neked is, hogy közzétetted. Nagyon-nagyon finom!

karcsababy
karcsababy / karcsababy sze, 2012-02-01 22:01

Ez valami pazar lett. Az eddig elkészített zöldséges lepcsánkák közül ez a legízletesebb. Boldogság volt nézni, ahogy a kislányaim jóízzel ették:)) Köszönjük a receptet. K.

kittike23
kitti25 / kittike23 sze, 2012-01-11 14:16

kedves Fahéj! Nagyon szeretem a receptjeidet, és szeretném a tanácsodat kérni. Még kezdőnek számítok, és nagyon szeretem a zöldséges ételeket :). Ha sütőben sütöm ki a fasírtot, hány fokon kell sütni? kell rá olajat önteni hogy ne száradjon ki? a recept ugyanaz marad? (nem kell olajosabbra csinálni?)

Válaszodat köszönöm :)

Kitti

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2012-01-11 18:40

Kedves Kitti!
Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet, megtisztelsz vele. :) Én még zöldségfasírtot sose sütöttem sütőben. De mivel a zöldség úgyis meg van benne főve, szerintem sütőben is hamar és szépen megsül. Én a tetejét finoman megkenném olajjal és 180 fokon sütném. Nem hiszem, hogy olajosabbra kéne csinálni, hiszen az olajban sült fasírt sem szívhatja tele magát olajjal, ha jól készítjük, csak a rajta lévő prézli szív egy kicsit magába. Azt meg a kenéssel pótolni lehet. Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Fahéj

oreganyo
oreganyo k, 2011-12-06 07:28

Szervusz Évike!
Végre megint egy jó kelkáposzta recept. Sütőben sütöttem (nem szeretem az olajszagot), jó vékonyan szétterítve, kb 2-3 cm-esre, a tetejére szórtam egy kis sajtot is. Igaz, hogy így nem lesz olyan ropogós, de ugyan olyan jó. Továbbra is keresem a receptjeidet és mentem az unokámnak.
Üdvözlettel: Öreganyó

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2011-12-06 11:52

Szia Öreganyó! :)
Nagyon jó ötlet ez a sütőben sütés sajttal a tetején, jaj de éhes lettem... :) Megtisztelő, hogy figyelemmel kíséred a receptjeimet, köszönöm!
Üdv: Éva

csillaglány
csillaglány sze, 2011-09-14 21:31

Nagyon jól sikerült, a kelkáposzta íz egyáltalán nem érződik erősen. A 16 hónapos kislányom csak úgy tömte befelé, mintha kötelező lenne. :-))))

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2011-09-15 06:04

Nagyon örülök, köszi, hogy megírtad. Látatlanból is el tudom képzelni, pici szájacska, pici kezecske, és csak úgy tűnik el a fasírt... :)))

elif
Tekten Elif / elif p, 2011-07-22 17:03

Elkészítve, lemeózva egy elképesztő válogatós 2,5 éves részéről! Éééés jelentem bevált, nagyon hálás vagyok a receptért, azthiszem más zöldségekkel is ki fogom próbálni. 1-2 pici ponton módosítottam, de a lényeg nem változott. Vihetném a blogomra visszalinkeléssel?

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2011-07-22 17:19

A válogatós 2 és fél évesek pedig nagy kritikusok! :))
Persze, hogy viheted a blogodra!
Üdv: Fahéj

aubergine
aubergine szo, 2011-06-25 12:58

Megcsináltam krumplifőzelékhez, nagyon finom! Köszönöm a receptet!

il-di.
Il-di. / il-di. v, 2011-06-12 14:54

Elkészítve, megkóstolva! Finom nagyon! Végre nem az a hagyományos íz. Köszönet érte! Üdv.: il-di

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2011-04-22 23:41

Szívesen megkínálnálak! Csak két bökkenő van, hogy messze vagyok, meg hogy elfogyott... :)

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
682