Kelkáposzta fasírt recept

Kalória?
Kelkáposzta fasírt
Kelkáposzta fasírt
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből azóta már készítettem hasonló ételeket. Most jött el a nagy alkalom, mert itt várakozott a hűtőmben szerényen megbújva egy szerencsétlen kis kelkáposzta, amiről jól elfelejtkeztem. Ahogy kezembe akadt, azonnal eldőlt a sorsa. Ha már annyit várt, ne a szokásos étel legyen belőle. Szerintem nem bánta meg, mert én sem! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én főzelékhez készítettem feltétnek. De magában, esetleg majonézzel vagy valami fincsi mártogatóssal is ki fogom próbálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldségfasírt kelkáposztából, kelkáposztás ropogós, kelkáposzta vagdalt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 962
elküldve: 22
receptkönyben: 1 063
elkészítve: 52/69
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (56)

brekikri
brekikri p, 2015-02-20 13:36

Én kelbimbóból készítettem, mert ez volt kéznél. Fincsi lett, jó kis étel. Köszi.

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2015-02-20 15:59

Biztosan ugyanolyan finom lett kelbimbóból is. Fő a kreativitás! :) Nyugodtan lehet módosítani a hozzávalókat, ízlés, no meg a hűtő tartalma szerint.
Üdv: Fahéj

Pista39
Pista39 h, 2014-04-14 20:31

Mindenkinek!

Amit Fahéj készít, az mind tuti!

Üdv mindenkinek:

Pista

himerbea
Beáta / himerbea cs, 2014-01-23 15:02

Örülök, hogy találtam ezt a receptet. Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm! El is mentettem a receptkönyvembe.

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2014-01-23 20:36

Ennek örülök! Én is pont holnap fogok készíteni, már alig várom. :)

barbógarbó
barbógarbó k, 2013-12-17 15:30

Római kömény nem volt itthon, de tandoori masala fűszerkeverék igen, abban meg úgyis van az is, és hát mit mondjak... Isteni lett, köszönöm a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-12-18 06:36

Igazán nincs mit! Én is úgy vagyok vele, hogy ami fűszer itthon van, azt használom. És hát nekem meg volt egy adag római köményem, és próbálgattam, mihez passzol. A karalábé, kelkáposzta, répa nagyon szépen összeillik vele.
Üdv: Fahéj

brekikri
brekikri h, 2013-10-14 18:33

Kedves Fahéj!

Már régebben is készítettem ilyesmit, de azért megnéztem most a receptet. Nagyon jó lett :-) Köszi

belin
belin v, 2013-04-07 14:00

Köszönöm a receptet, barátnőm mesélte, miatta jutottam ide, ehhez a recepthez. Nálunk a kisebbik gyerekem aki nem zöldség rajongó, több darabot is megevett.

Timancs
Timancs v, 2012-12-02 13:31

Hmmmmm..........most faltam fel a fél adagot! Isteni volt! Én kínai kelből készítettem és pár csepp olajon, teflonserpenyőben sütöttem meg a lepénykéket! Sütés közben teljesen olyan illat terjengett a konyhában, mintha rendes fasírtot sütöttem volna!
Én finom sózott tejfölbe mártogatva eszegettem meg!
Mennyei volt!
Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2012-12-02 18:52

Örülök, hogy ízlik! Én is fogok a napokban készíteni, mert épp ma maradt a frankfurti leves készítésekor egy fél fej kelkáposztám. Már alig várom, mert mi is nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéj

andilawyer
andilawyer h, 2012-11-19 22:07

Kedves Fahéj!

Ez a recepted is nagyon jól sikerült! És úgy látom az előttem hozzászólóknál is jól bevált a kicsiknél, hát nálunk is sorra tüntették el a 2,5 éves ikrek.

Köszönjük!

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2012-11-20 10:44

Kedves Andi!
Örülök, hogy ez is bevált! Aranyosak lehettek azok a csöppségek, ahogy lakmároztak belőle. :)
Üdv: Fahéj

hatta
hatta cs, 2012-09-06 22:09

Kedves Fahéj!
Köszönöm szépen ezt a nagyon finom receptet! Sajnos az én 2,5 éves tündérkém 1 harapásig jutott, de mi apával megettük az egészet! De nem adom fel, biztos, hogy még sokat fogom elkészíteni.
Üdv. Hatta

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2012-09-07 05:55

Kedves Hatta!
Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Hát a kicsik bizony nem mindig nyitottak az ilyen ízekre, de ha látja, hogy ti milyen örömmel eszitek, talán majd ő is kedvet kap. :)
Üdv: Fahéj

kicsivik
kicsivik / kicsivik h, 2012-04-23 10:41

Nekünk is nagyon ízlett, már hetek óta készültem arra, hogy megsütöm, és milyen jól tettem. Olaj helyett a sütőben pirultak meg.

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2012-04-23 15:22

És milyen jó ötlet a sütőben! Én is kipróbálom majd. :)
Üdv: fahéj

Kovács Nikolett
Kovács Nikolett p, 2012-04-20 12:59

Kedves Fahéj!

Elkészítettem a fasírtot és nagyon nagy sikere volt :) 4 kisember ( 1 évesek ) lett a rajongója :)

Köszönjük szépen !

További sok sikert a főzőcskéhez.
Üdv:Niki

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2012-04-20 14:50

Kedves Niki!
Kívánom, hogy a sok finomságtól, amit főzöl, nagyra nőjenek a kisemberek! :) Az mindig külön öröm nekem, ha a kicsik is kedvelik a receptjeim alapján készült ételeket.
Üdv: Fahéj

retekszisz
retekszisz h, 2012-04-16 13:26

Köszönöm a húgodnak is a receptet, és persze Neked is, hogy közzétetted. Nagyon-nagyon finom!

karcsababy
karcsababy / karcsababy sze, 2012-02-01 21:01

Ez valami pazar lett. Az eddig elkészített zöldséges lepcsánkák közül ez a legízletesebb. Boldogság volt nézni, ahogy a kislányaim jóízzel ették:)) Köszönjük a receptet. K.

kittike23
kitti25 / kittike23 sze, 2012-01-11 13:16

kedves Fahéj! Nagyon szeretem a receptjeidet, és szeretném a tanácsodat kérni. Még kezdőnek számítok, és nagyon szeretem a zöldséges ételeket :). Ha sütőben sütöm ki a fasírtot, hány fokon kell sütni? kell rá olajat önteni hogy ne száradjon ki? a recept ugyanaz marad? (nem kell olajosabbra csinálni?)

Válaszodat köszönöm :)

Kitti

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2012-01-11 17:40

Kedves Kitti!
Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet, megtisztelsz vele. :) Én még zöldségfasírtot sose sütöttem sütőben. De mivel a zöldség úgyis meg van benne főve, szerintem sütőben is hamar és szépen megsül. Én a tetejét finoman megkenném olajjal és 180 fokon sütném. Nem hiszem, hogy olajosabbra kéne csinálni, hiszen az olajban sült fasírt sem szívhatja tele magát olajjal, ha jól készítjük, csak a rajta lévő prézli szív egy kicsit magába. Azt meg a kenéssel pótolni lehet. Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Fahéj

oreganyo
oreganyo k, 2011-12-06 06:28

Szervusz Évike!
Végre megint egy jó kelkáposzta recept. Sütőben sütöttem (nem szeretem az olajszagot), jó vékonyan szétterítve, kb 2-3 cm-esre, a tetejére szórtam egy kis sajtot is. Igaz, hogy így nem lesz olyan ropogós, de ugyan olyan jó. Továbbra is keresem a receptjeidet és mentem az unokámnak.
Üdvözlettel: Öreganyó

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2011-12-06 10:52

Szia Öreganyó! :)
Nagyon jó ötlet ez a sütőben sütés sajttal a tetején, jaj de éhes lettem... :) Megtisztelő, hogy figyelemmel kíséred a receptjeimet, köszönöm!
Üdv: Éva

csillaglány
csillaglány sze, 2011-09-14 20:31

Nagyon jól sikerült, a kelkáposzta íz egyáltalán nem érződik erősen. A 16 hónapos kislányom csak úgy tömte befelé, mintha kötelező lenne. :-))))

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2011-09-15 05:04

Nagyon örülök, köszi, hogy megírtad. Látatlanból is el tudom képzelni, pici szájacska, pici kezecske, és csak úgy tűnik el a fasírt... :)))

elif
Tekten Elif / elif p, 2011-07-22 16:03

Elkészítve, lemeózva egy elképesztő válogatós 2,5 éves részéről! Éééés jelentem bevált, nagyon hálás vagyok a receptért, azthiszem más zöldségekkel is ki fogom próbálni. 1-2 pici ponton módosítottam, de a lényeg nem változott. Vihetném a blogomra visszalinkeléssel?

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2011-07-22 16:19

A válogatós 2 és fél évesek pedig nagy kritikusok! :))
Persze, hogy viheted a blogodra!
Üdv: Fahéj

aubergine
aubergine szo, 2011-06-25 11:58

Megcsináltam krumplifőzelékhez, nagyon finom! Köszönöm a receptet!

il-di.
Il-di. / il-di. v, 2011-06-12 13:54

Elkészítve, megkóstolva! Finom nagyon! Végre nem az a hagyományos íz. Köszönet érte! Üdv.: il-di

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2011-04-22 22:41

Szívesen megkínálnálak! Csak két bökkenő van, hogy messze vagyok, meg hogy elfogyott... :)

Legfrissebb cikkek

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
Attól hogy valamit egészségesnek gondolunk vagy annak mondják, nincs rá garancia, hogy fogyunk is tőle. Van, ami tényleg jótékony hatású, de nem határtalanul.
Szakénagykövetek Magyarországon
Szakénagykövetek Magyarországon
A hét főből álló küldöttség Japán tradicionális alkoholos italát, a szakét kívánja Európában megismertetni és népszerűsíteni.
Top 13 ötlet angol zellerre
Top 13 ötlet angol zellerre
Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!
682