Kelkáposzta fasírt recept

Kelkáposzta fasírt
Kelkáposzta fasírt
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből azóta már készítettem hasonló ételeket. Most jött el a nagy alkalom, mert itt várakozott a hűtőmben szerényen megbújva egy szerencsétlen kis kelkáposzta, amiről jól elfelejtkeztem. Ahogy kezembe akadt, azonnal eldőlt a sorsa. Ha már annyit várt, ne a szokásos étel legyen belőle. Szerintem nem bánta meg, mert én sem! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én főzelékhez készítettem feltétnek. De magában, esetleg majonézzel vagy valami fincsi mártogatóssal is ki fogom próbálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldségfasírt kelkáposztából, kelkáposztás ropogós, kelkáposzta vagdalt

elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 174
elküldve: 19
receptkönyben: 911
elkészítve: 28/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
262 recept

Hozzászólások (53)

Pista39
Pista39h, 2014-04-14 21:31

Mindenkinek!

Amit Fahéj készít, az mind tuti!

Üdv mindenkinek:

Pista

himerbea
himerbeacs, 2014-01-23 16:02

Örülök, hogy találtam ezt a receptet. Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm! El is mentettem a receptkönyvembe.

Fahéj
Fahéjcs, 2014-01-23 21:36

Ennek örülök! Én is pont holnap fogok készíteni, már alig várom. :)

barbógarbó
barbógarbók, 2013-12-17 16:30

Római kömény nem volt itthon, de tandoori masala fűszerkeverék igen, abban meg úgyis van az is, és hát mit mondjak... Isteni lett, köszönöm a receptet :)

Fahéj
Fahéjsze, 2013-12-18 07:36

Igazán nincs mit! Én is úgy vagyok vele, hogy ami fűszer itthon van, azt használom. És hát nekem meg volt egy adag római köményem, és próbálgattam, mihez passzol. A karalábé, kelkáposzta, répa nagyon szépen összeillik vele.
Üdv: Fahéj

brekikri
brekikrih, 2013-10-14 19:33

Kedves Fahéj!

Már régebben is készítettem ilyesmit, de azért megnéztem most a receptet. Nagyon jó lett :-) Köszi

belin
belinv, 2013-04-07 15:00

Köszönöm a receptet, barátnőm mesélte, miatta jutottam ide, ehhez a recepthez. Nálunk a kisebbik gyerekem aki nem zöldség rajongó, több darabot is megevett.

Timancs
Timancsv, 2012-12-02 14:31

Hmmmmm..........most faltam fel a fél adagot! Isteni volt! Én kínai kelből készítettem és pár csepp olajon, teflonserpenyőben sütöttem meg a lepénykéket! Sütés közben teljesen olyan illat terjengett a konyhában, mintha rendes fasírtot sütöttem volna!
Én finom sózott tejfölbe mártogatva eszegettem meg!
Mennyei volt!
Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéjv, 2012-12-02 19:52

Örülök, hogy ízlik! Én is fogok a napokban készíteni, mert épp ma maradt a frankfurti leves készítésekor egy fél fej kelkáposztám. Már alig várom, mert mi is nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéj

andilawyer
andilawyerh, 2012-11-19 23:07

Kedves Fahéj!

Ez a recepted is nagyon jól sikerült! És úgy látom az előttem hozzászólóknál is jól bevált a kicsiknél, hát nálunk is sorra tüntették el a 2,5 éves ikrek.

Köszönjük!

Fahéj
Fahéjk, 2012-11-20 11:44

Kedves Andi!
Örülök, hogy ez is bevált! Aranyosak lehettek azok a csöppségek, ahogy lakmároztak belőle. :)
Üdv: Fahéj

hatta
hattacs, 2012-09-06 23:09

Kedves Fahéj!
Köszönöm szépen ezt a nagyon finom receptet! Sajnos az én 2,5 éves tündérkém 1 harapásig jutott, de mi apával megettük az egészet! De nem adom fel, biztos, hogy még sokat fogom elkészíteni.
Üdv. Hatta

Fahéj
Fahéjp, 2012-09-07 06:55

Kedves Hatta!
Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Hát a kicsik bizony nem mindig nyitottak az ilyen ízekre, de ha látja, hogy ti milyen örömmel eszitek, talán majd ő is kedvet kap. :)
Üdv: Fahéj

kicsivik
kicsivikh, 2012-04-23 11:41

Nekünk is nagyon ízlett, már hetek óta készültem arra, hogy megsütöm, és milyen jól tettem. Olaj helyett a sütőben pirultak meg.

Fahéj
Fahéjh, 2012-04-23 16:22

És milyen jó ötlet a sütőben! Én is kipróbálom majd. :)
Üdv: fahéj

Kovács Nikolett
Kovács Nikolettp, 2012-04-20 13:59

Kedves Fahéj!

Elkészítettem a fasírtot és nagyon nagy sikere volt :) 4 kisember ( 1 évesek ) lett a rajongója :)

Köszönjük szépen !

További sok sikert a főzőcskéhez.
Üdv:Niki

Fahéj
Fahéjp, 2012-04-20 15:50

Kedves Niki!
Kívánom, hogy a sok finomságtól, amit főzöl, nagyra nőjenek a kisemberek! :) Az mindig külön öröm nekem, ha a kicsik is kedvelik a receptjeim alapján készült ételeket.
Üdv: Fahéj

retekszisz
reteksziszh, 2012-04-16 14:26

Köszönöm a húgodnak is a receptet, és persze Neked is, hogy közzétetted. Nagyon-nagyon finom!

Fahéj
Fahéjh, 2012-04-16 17:07

Örülök, hogy ízlik! A húgomnak is elmondom: :)
Üdv: Fahéj

karcsababy
karcsababysze, 2012-02-01 22:01

Ez valami pazar lett. Az eddig elkészített zöldséges lepcsánkák közül ez a legízletesebb. Boldogság volt nézni, ahogy a kislányaim jóízzel ették:)) Köszönjük a receptet. K.

Fahéj
Fahéjsze, 2012-02-01 23:37

Ezt meg boldogság olvasni! :) Nagyon szívesen a receptet! Fahéj

kittike23
kittike23sze, 2012-01-11 14:16

kedves Fahéj! Nagyon szeretem a receptjeidet, és szeretném a tanácsodat kérni. Még kezdőnek számítok, és nagyon szeretem a zöldséges ételeket :). Ha sütőben sütöm ki a fasírtot, hány fokon kell sütni? kell rá olajat önteni hogy ne száradjon ki? a recept ugyanaz marad? (nem kell olajosabbra csinálni?)

Válaszodat köszönöm :)

Kitti

Fahéj
Fahéjsze, 2012-01-11 18:40

Kedves Kitti!
Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet, megtisztelsz vele. :) Én még zöldségfasírtot sose sütöttem sütőben. De mivel a zöldség úgyis meg van benne főve, szerintem sütőben is hamar és szépen megsül. Én a tetejét finoman megkenném olajjal és 180 fokon sütném. Nem hiszem, hogy olajosabbra kéne csinálni, hiszen az olajban sült fasírt sem szívhatja tele magát olajjal, ha jól készítjük, csak a rajta lévő prézli szív egy kicsit magába. Azt meg a kenéssel pótolni lehet. Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Fahéj

oreganyo
oreganyok, 2011-12-06 07:28

Szervusz Évike!
Végre megint egy jó kelkáposzta recept. Sütőben sütöttem (nem szeretem az olajszagot), jó vékonyan szétterítve, kb 2-3 cm-esre, a tetejére szórtam egy kis sajtot is. Igaz, hogy így nem lesz olyan ropogós, de ugyan olyan jó. Továbbra is keresem a receptjeidet és mentem az unokámnak.
Üdvözlettel: Öreganyó

Fahéj
Fahéjk, 2011-12-06 11:52

Szia Öreganyó! :)
Nagyon jó ötlet ez a sütőben sütés sajttal a tetején, jaj de éhes lettem... :) Megtisztelő, hogy figyelemmel kíséred a receptjeimet, köszönöm!
Üdv: Éva

csillaglány
csillaglánysze, 2011-09-14 21:31

Nagyon jól sikerült, a kelkáposzta íz egyáltalán nem érződik erősen. A 16 hónapos kislányom csak úgy tömte befelé, mintha kötelező lenne. :-))))

Fahéj
Fahéjcs, 2011-09-15 06:04

Nagyon örülök, köszi, hogy megírtad. Látatlanból is el tudom képzelni, pici szájacska, pici kezecske, és csak úgy tűnik el a fasírt... :)))

elif
elifp, 2011-07-22 17:03

Elkészítve, lemeózva egy elképesztő válogatós 2,5 éves részéről! Éééés jelentem bevált, nagyon hálás vagyok a receptért, azthiszem más zöldségekkel is ki fogom próbálni. 1-2 pici ponton módosítottam, de a lényeg nem változott. Vihetném a blogomra visszalinkeléssel?

Fahéj
Fahéjp, 2011-07-22 17:19

A válogatós 2 és fél évesek pedig nagy kritikusok! :))
Persze, hogy viheted a blogodra!
Üdv: Fahéj

aubergine
aubergineszo, 2011-06-25 12:58

Megcsináltam krumplifőzelékhez, nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéjszo, 2011-06-25 21:10

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik. :)
Üdv: Fahéj

il-di.
il-di.v, 2011-06-12 14:54

Elkészítve, megkóstolva! Finom nagyon! Végre nem az a hagyományos íz. Köszönet érte! Üdv.: il-di

Fahéj
Fahéjp, 2011-04-22 23:41

Szívesen megkínálnálak! Csak két bökkenő van, hogy messze vagyok, meg hogy elfogyott... :)

mislenbaba
mislenbabap, 2011-04-22 21:05

Egy kis kelkáposztafőzelék mellé milyen jó lenne :-D
Viccet félretéve, ezt ki fogom próbálni.

Makkermanó
Makkermanóp, 2011-04-22 17:47

Szia Éva! Na azért te sem panaszkodhatsz, hiszen remek ötlet ez a fasírt! Így még én is megenném a kelkáposztát, ebben biztos vagyok. Szép estét: Gabi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
747