r
Nosalty Logó

Karamellizált hagymás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Karamellizált hagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19965 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3644 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2613 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk,kettőbe vágjuk, (szűrőben) jól lecsepegtetjük, és még papírtörlőn le is itatjuk a nedvességet.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és egy serpenyőben vagy wokban 2 ek olajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél kevergetve karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, amiben tálalni fogjuk, melegen tartjuk.
  3. A serpenyőben a másik 2 ek olajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Kívül kifehéredik, de belül rózsaszínűnek kell lenni. (Ha túl soká sütjük, nem lesz puha, szaftos, hanem száraz, kemény belül.)
  4. Most sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a hagyma tetejére.
  5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és ráöntjük a bort, ami felfogja hozni az összes lesült zsiradékot a serpenyő aljából, hiszen abban vannak a legjobb ízek. Ezt ráöntjük a májas hagyma tetejére, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5621
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Tetszés szerint bármilyen köret illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Egy kis újdonságot kellett kitalálni a csirkemájhoz. A neten keresgélve találtam ezt a receptet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek