r
Nosalty Logó

Tortilla Szende konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szendepende
Tortilla Szende konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 4264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13343.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    4153 mg
  • Nátrium
    6652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2985.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    551 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 4264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A tortillához

  1. Első lépésként a húst apró darabokra vágjuk, rászórjuk az egész zacskó fűszerkeveréket, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A tortillához összekeverjük a liszteket, a sütőport és az olajat, majd apránként adagolva a langyos vizet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
  3. Ha összeállt, minimum negyed órára letakarvafélretesszük pihenni.
  4. A salátához legyaluljuk a káposztát, félbevágva szeleteljük a hagymákatvalaminta paradicsomot, és az uborkát kisebb darabokra, a paprikát egészen kis darabokra vágjuk.Összekeverjük őket, és félretesszük.
  5. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük.
  6. A húst kevés olajon megpirítjuk.
  7. Közben a tortilla tésztából golyókat formázunk (kb. 10-14db,a serpenyő méretétől függően).
  8. Egy nagyobb serpenyőt közepes lángra teszünk melegedni.
  9. Egyenként kinyújtjuk a golyókat hajszálvékonyra, akkorákra, amekkora a serpenyőnk. Bármiféle zsiradék nélküla serpenyőbe helyezzük a kinyújtott tortillát, és közepes lángon mindkét oldalát "barna pöttyösre" pirítjuk (1-2 perc). Ha kész, tányérra rakjuk, vizes tenyérrel megpaskoljuk, majd alufóliával lefedjük. A következő elkészülttortillát a másik tetejére tesszük, azt isvizes tenyérrel megpaskolni, majd vissza a fólia, és így tovább a többivel. Ettől nem szárad ki, és könnyen hajtogatható lesz.
  10. Ha készen vannak a tortillák,és a hús is megpirult, nincs más dolgunk, mint a tortilla egész felületét megkenni a tejfölös szósszal, a közepére egy csíkban ráhalmoznipár darabka hústés egy marék salátát. Ízlés szerint erős paprikakrémetis lehet rá csöpögtetni.
  11. Összetekerjük, és még melegen tálaljuk. (Ha nem áll össze, egy fogpiszkálóval segíthetünk neki.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 47669
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szendepende 6 recept

Odavagyok a gyrosért, de a környékünkön sehol nem kapni igazán ízleteset. Ez okból szántam rá magam az elkészítésére. A tortillával sokat kellett kísérleteznem, mivel mindig kiszáradt és tört, mikor a hajtogatásra került a sor. Mostanra óriási sikere lett, másnapra tuti nem marad.

Hozzávalók

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!