r
Nosalty Logó

Ajvár padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Ajvár padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 654 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk meg, szeleteljük fel, a paprikákat csumázzuk ki.
  2. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe 180-190 fokon süssük addig, amíg a héjuk meg nem barnul. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héjukat.
  3. A megmosott paradicsomok héját kereszt alakban vágjuk be. Tegyük forró vízbe, majd hideg vízbe, héjukat húzzuk le. A megtisztított fokhagymával, valamint a sült zöldségekkel együtt aprítsuk fel a húsukat.
  4. Felhevített olajon pirítsuk meg a tisztított, apróra vágott vöröshagymát, dobjuk az edénybe az összes zöldséget, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
  5. Főzzük addig, amíg a zöldségek szét nem főnek.
  6. Ekkor ízlés szerint ízesítsük borecettel.
  7. Az ajvárt töltsük sterilizált üvegekbe, és fejjel lefelé fordítva tároljuk, amíg ki nem hűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14729
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Pirítóssal kínáljuk. Sültek mellé is kitűnő!  

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Kiskertemben bőven terem a paprika, a paradicsom, a padlizsán. A kerti sütés-főzés is a nyári, őszi programok közé tartozik, ezért az ajvár sem hiányozhat az éléskamra polcáról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek