r
Nosalty Logó

Kagylósaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kagylósaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2544.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    514 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1110 micro
  • β-karotin
    7596 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    2636 micro
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1605 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kivájjuk. (Ezt félretesszük)
  2. Az olajat, a porcukrot, az ecetet és a citromlevetösszekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, a kapribogyótés a lilahagymát.
  3. A paprikát és az uborkát is apró kockára vágjuk és az előzőekhez adjuk.
  4. A kikapart paradicsom szintén belekerül. Jól elkeverjük.
  5. Legvégén rakjuk hozzá a kagylót.
  6. A paradicsomokat megtöltjük vele.
  7. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
  8. Hidegen, pirítóssal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9787
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 29.

Ajánló

Tipp: ha a kagyló erős ízét tompítani szeretnénk, akkor érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a PrimaKonyha magazinból vettem, egy kicsit változtattam rajta. Nem is gondoltam, hogy ekkora sikere lesz. Mutatós előétel, de könnyű vacsorának is nagyon jó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek